Rosaceae

Pyrus calleryana 'Chanticleer'

De meest succesvolle cultivar van Pyrus calleryana. Middelhoog met een smal kegelvormige tot eironde kroon. Blijft beduidend smaller dan 'Bradford', maar wordt weer breder dan 'Capital'. Hoogte circa … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8 -12 m
Kroon: smal kegelvormig tot eirond, halfopen kroon
Blad: ovaal tot breed ovaal, glanzend groen, 4 - 10 cm
Bloemen: wit, in talrijke tuilen, april/mei
Herfstkleur: geel, rood
Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Zandgrond Verdraagd verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Smal Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Wit April Vroege uitloop Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk)
Pyrus Calleryana 4
Pyrus Calleryana Chanticleer 3
Pyrus Calleryana Chanticleer 4
Pyrus Calleryana Chanticleer 2
Pyrus Calleryana Chanticleer 5
Pyrus-calleryana-chanticleer

Pyrus calleryana 'Chanticleer'

De meest succesvolle cultivar van Pyrus calleryana. Middelhoog met een smal kegelvormige tot eironde kroon. Blijft beduidend smaller dan 'Bradford', maar wordt weer breder dan 'Capital'. Hoogte circa 12 m. Oude schors is ruw, grijsbruin en in kleine plaatjes afschilferend. Het gezonde, glanzend groene blad blijft tot laat in de herfst aan de boom en heeft een fraaie herfstverkleuring in gele en rode tinten. De bloei is uitbundig en de witte bloemen staan met 6 tot 12 in tuilen bijeen. De bloemdoorsnede is circa 2 cm. Na de bloei volgen zelden vruchten. 'Chanticleer' is diepwortelend en verankert stevig. Geschikt als solitair en voor aanplant in smalle lanen en straten. Liefst neutrale tot licht kalkrijke grond. Groeit nog op arme grond. Goed bestand tegen luchtvervuiling.
Specificaties
Hoogte:
8 -12 m
Kroon:
smal kegelvormig tot eirond, halfopen kroon
Schors en takken:
oude schors ruw en afschilferend
Blad:
ovaal tot breed ovaal, glanzend groen, 4 - 10 cm
Herfstkleur:
geel, rood
Bloemen:
wit, in talrijke tuilen, april/mei
Vruchten:
rond, Ø ± 1 cm, bruin met lichtere lenticellen
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
weinig eisend
Blad:
ovaal tot breed ovaal, glanzend groen, 4 - 10 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5b (-26,0 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
goed, ook aan de kust
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, kustgebieden, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom
Oorsprong:
E.H. Scanlon & Assoc., Olmstead Falls, OH, USA, 1956
Synoniemen:
Pyrus calleryana 'Stone Hill'
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.