Rosaceae

Malus baccata 'Street Parade' Sierappel

Kleine boom met een vrij smalle kroonvorm, waardoor hij bijzonder geliefd is als straatboom. De twijgen en stam zijn kaal en donkerbruin. Het blad loopt lichtgroen uit maar kleurt in de zomer olijfgro… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5 - 6 (8) m
Kroon: smal eivormig tot eivormig, halfopen kroon
Blad: eirond tot breed elliptisch, olijfgroen, 4 - 8 cm
Bloemen: zuiverwit, roze in knop, enkel, begin tot half mei
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Eirond/Eivormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Wit Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten
Malus Baccata Street Parade 5
Malus Baccata Street Parade 9
Malus Baccata Street Parade 4
Malus-baccata-street-parade
Malus Baccata Street Parade 1

Malus baccata 'Street Parade'

Kleine boom met een vrij smalle kroonvorm, waardoor hij bijzonder geliefd is als straatboom. De twijgen en stam zijn kaal en donkerbruin. Het blad loopt lichtgroen uit maar kleurt in de zomer olijfgroen. Aan de onderzijde is jong blad licht behaard. Malus baccata begint al tegen eind april te bloeien. De bijna 5 cm grote bloemen staan in bundels van 4 tot 8 bijeen. In knop is de kleur roze, eenmaal geopend zijn de bloemen helderwit. De vrij harde vruchten zijn glimmend paarsrood tot bruinpaars. 'Street Parade' verdraagt onderbeplanting bijzonder goed en groeit het best op een voedselrijke, liefst niet te droge grond. De boom is vrij van meeldauw en slechts licht schurftgevoelig. Het kan mooi zijn om een solitair aangeplante heester tot een meerstammige boom uit te laten groeien.
Specificaties
Hoogte:
5 - 6 (8) m
Kroon:
smal eivormig tot eivormig, halfopen kroon
Schors en takken:
kaal, donkerbruin
Blad:
eirond tot breed elliptisch, olijfgroen, 4 - 8 cm
Bloemen:
zuiverwit, roze in knop, enkel, begin tot half mei
Vruchten:
rond, glimmend paarsrood tot bruinpaars, Ø circa 1,5 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedzame, goed doorlatende grond
Blad:
eirond tot breed elliptisch, olijfgroen, 4 - 8 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
3 (-40,0 tot -24,5 °C)
Windbestendigheid:
goed, gevoelig voor zeewind
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
T. van den Oever B.V., Haaren, Nederland, 1982
Synoniemen:
Malus baccata ‘Pyramidalis Grandiflora’
Toepassingen en inspiratie
Smalle straten Kleine tuin
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.