Rosaceae

Prunus serrulata 'Sunset Boulevard'

Smal opgaande boom met iets naar buiten buigende takken waardoor een smal vaasvormige kroon ontstaat. 'Sunset Boulevard' is een krachtige groeier die 8 tot 10 hoog kan worden. De bladeren zijn groen e… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8 - 10 m
Kroon: smal vaasvormig, halfopen kroon
Blad: langwerpig tot ovaal, groen, 7 - 12 cm, herfstkleur oranjegeel en rood
Bloemen: wit met roze rand, 3,5 - 4,5 cm, april
Herfstkleur: rood, purper
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Smal vaasvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Wit April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk)
Prunus Serrulata Sunset Boulevard
Prunus Serrulata Sunset Boulevard 1
Prunus Serrulata Sunset Boulevard-1
Punus Serrulata Sunset Boulevard 2
Prunus Serrulata Sunset Boulevard 35-40
Prunus-serrulata-sunset-boulevard
Punus Serrulata Sunset Boulevard

Prunus serrulata 'Sunset Boulevard'

Smal opgaande boom met iets naar buiten buigende takken waardoor een smal vaasvormige kroon ontstaat. 'Sunset Boulevard' is een krachtige groeier die 8 tot 10 hoog kan worden. De bladeren zijn groen en hebben bij het uitlopen soms bronskleurige toppen. De boom bloeit met witte enkele bloemen die een roze rand hebben. Ze zijn schotelvormig en staan met twee bijeen. Vormt geen vruchten. Hij is geschikt als parkboom, straatboom en voor de kleine tuin. Verdraagt geen natte bodems. 'Sunset Boulevard' ontstond in 1988 in Arboretum Kalmthout in België als zaailing van P. serrulata 'Benden'. Winterhardheidszone: 6a
Specificaties
Hoogte:
8 - 10 m
Kroon:
smal vaasvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen roodbruin, bast bruin, glad
Blad:
langwerpig tot ovaal, groen, 7 - 12 cm, herfstkleur oranjegeel en rood
Herfstkleur:
rood, purper
Bloemen:
wit met roze rand, 3,5 - 4,5 cm, april
Vruchten:
zelden
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
langwerpig tot ovaal, groen, 7 - 12 cm, herfstkleur oranjegeel en rood
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Arboretum Kalmthout, Kalmthout, België, 1988
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.