Rosaceae

Prunus sargentii 'Rancho'

Prunus sargentii 'Rancho' is een Amerikaanse selectie met een opvallend smalle, zuilvormige tot smal vaasvormige kroon. De kroon van een volwassen exemplaar wordt slechts 3 m breed bij een hoogte van … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8 m
Kroon: zuilvormig tot smal vaasvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: omgekeerd eirond, groen, 6 - 12 cm, soms rode herfstkleur
Bloemen: roze, circa 4 cm, april , geurende bloemen
Herfstkleur: rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Zuilvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Geurende bloemen Speelboom
Prunus Sargentii Rancho 3
Prunus Sargentii Rancho 1-1
Prunus Sargentii Rancho 2
Prunus-sargentii-rancho
Prunus Sargentii Rancho 1

Prunus sargentii 'Rancho'

Prunus sargentii 'Rancho' is een Amerikaanse selectie met een opvallend smalle, zuilvormige tot smal vaasvormige kroon. De kroon van een volwassen exemplaar wordt slechts 3 m breed bij een hoogte van circa 8 m. De schors is roodachtig bruin. Het omgekeerde eironde blad is bij ontluiking bruin, maar verkleurt later naar groen. De herfstkleur is rood. De bloemen zijn groter en donkerder roze dan van de soort. Bloeit zeer talrijk, omstreeks half april. Voor smalle straten, woonerven en kleine tuinen. Winterhardheidszone: 5b
Specificaties
Hoogte:
8 m
Kroon:
zuilvormig tot smal vaasvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
bast glanzend donker roodbruin, glad
Blad:
omgekeerd eirond, groen, 6 - 12 cm, soms rode herfstkleur
Herfstkleur:
rood
Bloemen:
roze, circa 4 cm, april , geurende bloemen
Vruchten:
ovaal-langwerpig, glanzend donkerrood, circa 1 cm, niet talrijk
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
omgekeerd eirond, groen, 6 - 12 cm, soms rode herfstkleur
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
5b (-26,0 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), voedselboom voor vogels
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
E.H. Scanlon & Associates, Olmsted Falls, OH, USA, 1961
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.