Rosaceae

Amelanchier arborea 'Robin Hill' Krentenboompje

Kleine boom met een wintersilhouet dat opvalt door de fijne vertakking. De bast is in de winter opvallend door de grijze kleur. De omgekeerd eironde tot ovale, dichtbehaarde bladeren hebben een spitse… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5 - 10 m
Kroon: ovaal, later breder, halfopen kroon
Blad: omgekeerd eirond tot ovaal, donkergroen, 3 - 7 cm
Bloemen: trossen, roze in de knop, later wit, begin april
Herfstkleur: geel, rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Ovaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Eetbare vruchten
Amelanchier Arborea Robin Hill
Amelanchier Arborea Robin Hill 1
Amelanchier Arborea Robin Hill 4
Amelanchier-arborea-robin-hill-35-40-45d-pob
Amelanchier Arborea Robin Hill 3
Amelanchier-arborea-robin-hill
Amelanchier Arborea Robin Hill-1

Amelanchier arborea 'Robin Hill'

Kleine boom met een wintersilhouet dat opvalt door de fijne vertakking. De bast is in de winter opvallend door de grijze kleur. De omgekeerd eironde tot ovale, dichtbehaarde bladeren hebben een spitse top en zijn aan de bovenzijde donkergroen en aan de onderzijde grijsgroen. In de herfst verkleuren ze spectaculair in gele en rode tinten. De bloemen staan in grote, losse, overhangende trossen. In knop nog roze gekleurd maar eenmaal open geheel wit. Hoe warmer het weer hoe witter de bloemen kleuren. De bessen verschijnen in de herfst en kleuren van donkerrood naar zwart. 'Robin Hill' geeft slechts weinig vruchten. Heeft een oppervlakkig en fijn wortelgestel. Bodemeisen zijn gering, liefst enigszins kalkhoudend en niet te nat.
Specificaties
Hoogte:
5 - 10 m
Kroon:
ovaal, later breder, halfopen kroon
Schors en takken:
grijsbruin, glad tot licht gegroefd
Blad:
omgekeerd eirond tot ovaal, donkergroen, 3 - 7 cm
Herfstkleur:
geel, rood
Bloemen:
trossen, roze in de knop, later wit, begin april
Vruchten:
eerst donkerrood, later zwart, klein, eetbare vruchten
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
geringe bodemeisen, liefst kalkhoudend
Blad:
omgekeerd eirond tot ovaal, donkergroen, 3 - 7 cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Robin Hill Arboretum, Lyndonville, New York, USA, voor 1970
Toepassingen en inspiratie
Vormbomen
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.