Ulmaceae

Ulmus minor 'Cloud Corky'

Krachtig groeiende grote boom met een dichte, breed ovale kroon. De bruine twijgen bezitten opvallende kurklijsten. Ook de bruingrijze oude bast is diep blokvormig gegroefd met kurkafzetting. Het blad… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 - 25 m
Kroon: breed ovaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: ovaal-langwerpig tot omgekeerd eirond, glanzend groen, 5 - 10 cm
Bloemen: in zeer dichte bundels, groenpurper, maart, vóór de bladontwikkeling
Hoogstam boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Ovaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Gemiddelde groeisnelheid Alle soorten Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Speelboom

Helaas, dit product is online niet beschikbaar. Bent u op zoek naar een alternatief, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Ulmus Minor Cloud Corky
Ulmus Minor Cloud Corky-1
Ulmus Minor Cloud Corky 1-1
Ulmus Minor Cloud Corcky 1
Ulmus Minor Cloud Corcky
Ulmus-minor-cloud-corky
Ulmus Minor Cloud Corky 2

Ulmus minor 'Cloud Corky'

Krachtig groeiende grote boom met een dichte, breed ovale kroon. De bruine twijgen bezitten opvallende kurklijsten. Ook de bruingrijze oude bast is diep blokvormig gegroefd met kurkafzetting. Het blad is ovaal-langwerpig tot omgekeerd eirond. Jonge bladeren zijn ruw en behaard, volwassen blad is onbehaard en glanzend groen. De bladvoet is scheef, kenmerkend voor de meeste Iepen. De bladrand is dubbel gezaagd. De kleine groenpurperen bloemen staan in dichte bundels van 15 - 30 bijeen en verschijnen in maart, vóór de bladontwikkeling. Ook de rondom gevleugelde zaden worden vaak al voor de bladontwikkeling gevormd. Deze zijn eerst groen maar kleuren later bruin. Lage resistentie tegen iepziekte, maar landschappelijk van zeer grote waarde. Verdraagt veel wind, ook zeewind.
Specificaties
Hoogte:
20 - 25 m
Kroon:
breed ovaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen bruin met kurklijsten, bast bruingrijs, diep gegroefd en met kurkafzetting
Blad:
ovaal-langwerpig tot omgekeerd eirond, glanzend groen, 5 - 10 cm
Bloemen:
in zeer dichte bundels, groenpurper, maart, vóór de bladontwikkeling
Vruchten:
gevleugeld nootje, 1,5 - 2 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
vochtig en luchtig, kalkminnend
Blad:
ovaal-langwerpig tot omgekeerd eirond, glanzend groen, 5 - 10 cm
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond, bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5 (-28,8 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed, ook zeewind
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, kustgebieden, industriegebied, grote tuinen, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom
Toepassingen en inspiratie
Kustgebieden
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.