Taxodiaceae

Sequoia sempervirens

Een snel groeiende conifeer die in zijn natuurlijk herkomstgebied 120 m hoog kan worden met een stamdiameter van 9 m. In Europa tot circa 50 m met een stamdiameter van circa 2 m. Opvallend is de oranj… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 40 - 50 (120) m, snelgroeiend
Kroon: smal piramidaal, later zuilvormig, halfopen kroon
Blad: naalden, spiraalvormig gerangschikt, donkergroen, 1,5 - 2,5 cm, groenblijvend
Bloemen: onopvallend
Hoogstam conifeer Hoogstam boom Solitaire conifeer Zure grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Schaduwdragend Kan op natte grond Bestand tegen wind Smal Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Groen Snelgroeiend Niet giftig (gewoonlijk)
Sequoia Sempervirens 4
Sequoia Sempervirens 2-1
Sequoia-sempervirens
Sequoia Sempervirens
Sequoia Sempervirens 1-1

Sequoia sempervirens

Een snel groeiende conifeer die in zijn natuurlijk herkomstgebied 120 m hoog kan worden met een stamdiameter van 9 m. In Europa tot circa 50 m met een stamdiameter van circa 2 m. Opvallend is de oranjebruine bast die zeer zacht en vezelachtig is. De horizontaal afstaande takken staan in kransen. Jonge twijgen zijn kantig, eerst groen en later roodbruin. Jeugdige planten zijn dicht vertakt maar later wordt de boom meer open. De onderzijde van de circa 2,5 cm lange naald staat tegen de tak aan gedrukt en heeft 2 witte huidmondstreepjes. Aan jonge zijtakken zijn de naalden 2-rijig gerangschikt en iets korter. Na de bloei volgen kleine eivormige kegels. Het hout heeft als bijzondere eigenschap dat het onbrandbaar is waardoor de boom veel toegepast wordt. Vooral jonge aanplant is vorstgevoelig.
Specificaties
Hoogte:
40 - 50 (120) m, snelgroeiend
Kroon:
smal piramidaal, later zuilvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
donker oranjebruin, zeer dik, zacht en vezelig
Blad:
naalden, spiraalvormig gerangschikt, donkergroen, 1,5 - 2,5 cm, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend
Vruchten:
hangende, eivormige kegels, 1,5 - 3 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
zandige leembodem, goed doorlatend
Blad:
naalden, spiraalvormig gerangschikt, donkergroen, 1,5 - 2,5 cm, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
8a (-12,2 tot -9,5 °C)
Windbestendigheid:
goed, ook tegen zeewind
Overige bestendigheden:
bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, kustgebieden, grote tuinen, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Noord-Californië, USA
Toepassingen en inspiratie
Kustgebieden
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.