Taxodiaceae

Sequoiadendron giganteum Mammoetboom

Bijzonder imposante conifeer die in zijn natuurlijk groeigebied tot over de 100 m hoogte kan uitgroeien met een stamdoorsnede tot 12 m. De kroondoorsnede bereikt 35 - 40 m. In Europa uitgroeiend tot 3… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 30 - 50 (100) m, snelgroeiend
Kroon: piramidaal, halfopen kroon
Blad: naalden schubachtig en scherp, blauwgroen, 1 - 1,2 cm, groenblijvend
Bloemen: onopvallend
Hoogstam conifeer Hoogstam boom Solitaire conifeer Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Schaduwdragend Kan op natte grond Bestand tegen wind Smal Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Groen Snelgroeiend Niet giftig (gewoonlijk)
Sequoiadendron-giganteum
Sequoiadendron Giganteum 5
Sequoiadendron Giganteum 2
Sequoiadendron Giganteum 1
Sequoiadendron Giganteum 1-1
Sequoiadendron Giganteum 6

Sequoiadendron giganteum

Bijzonder imposante conifeer die in zijn natuurlijk groeigebied tot over de 100 m hoogte kan uitgroeien met een stamdoorsnede tot 12 m. De kroondoorsnede bereikt 35 - 40 m. In Europa uitgroeiend tot 30 - 50 m hoogte met een kroondoorsnede van circa 8 - 9 m. De vezelige schors kan 30 - 60 cm dik worden waarmee de boom zichzelf tegen bosbranden beschermt. De roodbruine takken zijn licht afhangend waarbij de uiteinden opstaan. Aan de hoofdtakken zijn de scherpe blauwgroene naalden 1 - 1,2 cm lang, op jonge twijgen zijn ze 0,3 - 0,6 cm lang. Sequoiadendron is een eenhuizige boom met na de bloei roodbruine eivormige kegels die eerst nog omhoog staan maar bij rijping, in het 2de jaar, gaan hangen. De boom is moeilijk verplantbaar. De stam van de grootste boom ter wereld; de General Sherman Tree oftewel Sequoiadendron giganteum. Gefotografeerd in het Sequoia National Park in Califonië (USA).
Specificaties
Hoogte:
30 - 50 (100) m, snelgroeiend
Kroon:
piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
roodbruine, zachte vezelige stam, diepgegroefd
Blad:
naalden schubachtig en scherp, blauwgroen, 1 - 1,2 cm, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend
Vruchten:
opstaande kegel, bij rijping hangend, roodbruin, 5 - 8 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, bij voorkeur voedselrijk
Blad:
naalden schubachtig en scherp, blauwgroen, 1 - 1,2 cm, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
7a (-17,7 tot -15,0 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Sierra Nevada-gebergte, California, USA
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.