Fagaceae

Quercus ×warei REGAL PRINCE ('Long')

Een zuilvormige boom die op latere leeftijd een smal ovale kroon krijgt. De boom wordt 12 tot 18 m hoog en circa 6 m breed. De takken groeien strak omhoog waardoor een dichte kroon ontstaat. De jonge … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 12 - 18 m
Kroon: zuilvormig tot smal ovaal, dichte kroon
Blad: omgekeerd eirond, gelobd, glanzend donkergroen, 6 - 18 cm
Bloemen: groengele ? katjes, mei
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Beveerde boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen wind Zuilvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)
Quercus-warei-regal-prince-long
Quercus Warei Regal Prince-1
Quercus Warei Regal Prince

Quercus ×warei REGAL PRINCE ('Long')

Een zuilvormige boom die op latere leeftijd een smal ovale kroon krijgt. De boom wordt 12 tot 18 m hoog en circa 6 m breed. De takken groeien strak omhoog waardoor een dichte kroon ontstaat. De jonge twijgen zijn grijsbruin. De oude bast is groengrijs en in kleine rechthoekige blokken gegroefd. De bladeren zijn omgekeerd eirond en duidelijk groter dan bij Q. robur. Ze zijn glanzend donkergroen en kleuren geelachtig bruin in de herfst. De eikels zijn tot ruim 2,5 cm groot. Ze worden tot ongeveer de helft omsloten door het napje, dat met driehoekige schubben bezet is. De boom ontstond uit een kruising tussen Q. robur ‘Fastigiata’ en Q. bicolor. Ze heeft de goede eigenschappen van beide ouderrassen geërfd: gesloten zuilvormige habitus, hoge resistentie tegen meeldauw en zeer windvast. Uit hetzelfde zaaisel werd enige jaren later ook Q. x warei KINDRED SPIRIT (‘Nadler’) geselecteerd.
Specificaties
Hoogte:
12 - 18 m
Kroon:
zuilvormig tot smal ovaal, dichte kroon
Schors en takken:
twijgen grijsbruin, bast groengrijs, in kleine rechthoekige blokken gegroefd
Blad:
omgekeerd eirond, gelobd, glanzend donkergroen, 6 - 18 cm
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
groengele ? katjes, mei
Vruchten:
breed eivormig tot ovaal, 1,8 – 2,6 cm, napje met driehoekige aanliggende schubben
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedselrijk en vochthoudend
Blad:
omgekeerd eirond, gelobd, glanzend donkergroen, 6 - 18 cm
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom
Oorsprong:
Earl Cully Nursery, Jacksonville, Illinois, Verenigde Staten, 1997
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.