Fagaceae

Quercus ×warei KINDRED SPIRIT ('Nadler')

Opvallend slanke zuilvormige boom tot circa 15 m hoog en 3 m breed. De takken groeien strak omhoog waardoor een dichte kroon ontstaat. De jonge twijgen zijn grijsbruin. De oude bast is licht- tot donk… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m
Kroon: zuilvormig, dichte kroon
Blad: groen
Bloemen: omgekeerd eirond, gelobd, glanzend donkergroen, 8 - 15 cm
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen wind Zuilvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Dichte kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)

Helaas, dit product is online niet beschikbaar. Bent u op zoek naar een alternatief, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Quercus Warei Kindred Spirit 1
Quercus-warei-kindred-spirit-nadler
Quercus Warei Kindred Spirit-1

Quercus ×warei KINDRED SPIRIT ('Nadler')

Opvallend slanke zuilvormige boom tot circa 15 m hoog en 3 m breed. De takken groeien strak omhoog waardoor een dichte kroon ontstaat. De jonge twijgen zijn grijsbruin. De oude bast is licht- tot donkergrijs en in kleine rechthoekige blokken gegroefd. De bladeren zijn omgekeerd eirond en over het algemeen iets groter dan bij Q. robur. Ze zijn glanzend donkergroen en kleuren geelachtig bruin in de herfst. De eikels zijn 2 tot 3 cm groot en staan gewoonlijk in paren, waarbij één van de twee vruchten zich niet ontwikkeld. Ze worden tot ongeveer de helft omsloten door het napje, dat met driehoekige schubben bezet is. De boom ontstond uit een kruising tussen Q. robur ‘Fastigiata’ en Q. bicolor. De boom heeft de goede eigenschappen van beide ouderrassen geërfd: goede zuilvormige habitus, hoge resistentie tegen meeldauw en zeer windvast. Het is een zusterzaailing van Q. x warei REGAL PRINCE (‘Long’).
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m
Kroon:
zuilvormig, dichte kroon
Schors en takken:
twijgen grijsbruin, bast grijs, in kleine rechthoekige blokken
Blad:
groen
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
omgekeerd eirond, gelobd, glanzend donkergroen, 8 - 15 cm
Vruchten:
groengele ? katjes, 4,5 - 8 cm, mei
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
groen
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Earl Cully Nursery, Jacksonville, IL, USA, 2005
Toepassingen en inspiratie
Kleine tuin
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.