Fagaceae

Quercus ×bimundorum CRIMSON SPIRE ('Crimschmidt')

Zuilvormige eik die op latere leeftijd, vooral onderin de boom, wat breder wordt en dan een smal ovale kroon krijgt. Uiteindelijk zal de boom circa 15 m hoog worden bij een breedte van circa 5 m. Onts… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m
Kroon: zuilvormig, later smal ovaal, dichte kroon
Blad: omgekeerd eirond, ondiep gelobd, donkergroen, 9 - 18 cm
Bloemen: geelgroene ? katjes, mei
Herfstkleur: rood, purper
Hoogstam boom Beveerde boom Kalkrijke grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Zuilvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)
Quercus-bimundorum-crimson-spire-crimschmidt
Quercus Bimundorum Crimson Spire 5
Quercus Bimundorum Crimson Spire-2

Quercus ×bimundorum CRIMSON SPIRE ('Crimschmidt')

Zuilvormige eik die op latere leeftijd, vooral onderin de boom, wat breder wordt en dan een smal ovale kroon krijgt. Uiteindelijk zal de boom circa 15 m hoog worden bij een breedte van circa 5 m. Ontstond uit een kruising tussen Q. alba en Q. robus ‘Fastigiata’. Qua uiterlijk heeft de boom de meeste kenmerken van Q. robur ‘Fastigiata’. De lichtbruine bast is gegroefd. De bladeren zijn ondiep gelobd en donkergroen. De onderzijde is slechts in de nerfoksels behaard. In de herfst kleurt het rood tot purperrood, een eigenschap die de boom van Q. alba heeft meegekregen. Ook de hoge resistentie tegen meeldauw komt van de Amerikaanse ouder. De combinatie van een smalle kroon, gezond blad en een fraaie herfstkleur maakt ‘Crimschmidt’ een breed toepasbare laan- en straatboom. Werd door J. Frank Schmidt & Son, Boring, Oregon, Verenigde Staten, op de markt gebracht.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m
Kroon:
zuilvormig, later smal ovaal, dichte kroon
Schors en takken:
bast lichtbruin, gegroefd
Blad:
omgekeerd eirond, ondiep gelobd, donkergroen, 9 - 18 cm
Herfstkleur:
rood, purper
Bloemen:
geelgroene ? katjes, mei
Vruchten:
eivormig tot ovaal, 1,5 - 2,5 cm, alleenstaand of in paren, napje met wrattige schubben
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, voedselrijk en vochthoudend
Blad:
omgekeerd eirond, ondiep gelobd, donkergroen, 9 - 18 cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
5 (-28,8 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom
Oorsprong:
Willet N. Wandell, Oquawka, IL, USA, 1994
Synoniemen:
Quercus bimundorum ‘Crimson Spire’
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.