Rosaceae

Prunus 'The Bride'

Kleine tot middelgrote boom, aanvankelijk met een vrij smalle kroon maar spoedig breed vaasvormig. Later gaan de takken wat overhangen waardoor een afgeplat bolvormige kroon kan ontstaat. Het blad is … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5 - 8 m
Kroon: breed vaasvormig tot afgeplat bolvormig, halfopen kroon
Blad: smal eirond tot langwerpig, top lang toegespitst, frisgroen, 6 - 8 cm
Bloemen: wit met roze meeldraden, begin april
Herfstkleur: oranje, rood, purper
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed vaasvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Wit April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk)
Prunus The Bride 2
Prunus-the-bride
Prunus The Bride 1
Prunus The Bride 4
Prunus The Bride 1-1
Prunus The Bride 3
Prunus The Bride 5

Prunus 'The Bride'

Kleine tot middelgrote boom, aanvankelijk met een vrij smalle kroon maar spoedig breed vaasvormig. Later gaan de takken wat overhangen waardoor een afgeplat bolvormige kroon kan ontstaat. Het blad is smal eirond tot langwerpig en heeft een lang toegespitste top. Het loopt bronsgroen uit en kleurt frisgroen in de zomer. In de herfst toont het verschillende schakeringen oranje, rood en purper voor het afvalt. De bloemknoppen zijn roze. Voor het uitlopen van het blad bloeit de boom zeer rijk met grote, enkelvoudige witte bloemen met opvallende roze meeldraden. Ze kunnen worden gevolgd door donkerrode, ronde tot iets ovale vruchten. ‘The Bride’ werd door Harry van Trier gevonden als zaailing van P. ‘Pandora’. Goed alternatief voor P. x yedoensis, die beduidend groter wordt. Verdraagt geen permanent hoge grondwaterstand.
Specificaties
Hoogte:
5 - 8 m
Kroon:
breed vaasvormig tot afgeplat bolvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen grijs, bast grijsbruin
Blad:
smal eirond tot langwerpig, top lang toegespitst, frisgroen, 6 - 8 cm
Herfstkleur:
oranje, rood, purper
Bloemen:
wit met roze meeldraden, begin april
Vruchten:
rond tot iets ovaal, donkerrood, Ø circa 1 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedselrijke, vochthoudende maar goed doorlatende bodem
Blad:
smal eirond tot langwerpig, top lang toegespitst, frisgroen, 6 - 8 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Arboretum Kalmthout, Kalmthout, België, circa 1989
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.