Rosaceae

Malus SUGAR TYME ('Sutyzam')

Kleine boom met een ovale kroon tot 6 m hoog. De zijtakken staan vrij horizontaal maar door de goede vertakking blijft de kroon toch relatief smal. Het uitlopende blad is heldergroen en kleurt later i… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5-6 m
Kroon: ovaal, halfopen kroon
Blad: groen
Bloemen: wit, bloeit in mei, geurende bloemen
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Ovaal 3de grootte, boom tot 6 meter Halfopen kroon Groen Wit Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten Geurende bloemen
Malus Sugar Tyme-1
Malus Sugar Tyme 1
Malus Sugar Tyme 2
Malus Sugar Tyme 4
Malus Sugar Tyme 6
Malus Sugar Tyme 3
Malus Sugar Tyme 5
Malus-sugar-tyme-sutyzam

Malus SUGAR TYME ('Sutyzam')

Kleine boom met een ovale kroon tot 6 m hoog. De zijtakken staan vrij horizontaal maar door de goede vertakking blijft de kroon toch relatief smal. Het uitlopende blad is heldergroen en kleurt later in het seizoen donkergroen. In mei openen de witte bloemen vanuit bleekroze bloemknoppen. De geurende bloemen zijn circa 3,5 cm groot en worden gevolgd door circa 1,2 cm grote, rode tot paarsrode sierappeltjes. SUGAR TYME is geïntroduceerd door Lake County Nursery in 1988 en wordt in de Verenigde Staten hoog gewaardeerd vanwege de rijke bloei en goede vruchtdracht. Slechts licht schurftgevoelig.
Specificaties
Hoogte:
5-6 m
Kroon:
ovaal, halfopen kroon
Schors en takken:
bruin
Blad:
groen
Bloemen:
wit, bloeit in mei, geurende bloemen
Vruchten:
rood, purper/bruin
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, zure grond, kalkrijke grond
Blad:
groen
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5 (-28,8 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
goed, gevoelig voor zeewind
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Synoniemen:
Malus 'Sutyzam'
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.