Rosaceae

Malus 'Red Sentinel' Sierappel

Kleine boom met een ronde kroon. De takstand is spreidend, later buigen de takken iets door. De twijgen en stam zijn kaal en donkerbruin. Het groene blad loopt bronskleurig uit en heeft rood getinte b… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5 - 6 m
Kroon: rond, halfopen kroon
Blad: eirond, groen, bij uitlopen bronskleurig, 6 - 8 cm
Bloemen: zuiverwit, Ø 4 - 4,5 cm, lichtpaars in knop, mei
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind 3de grootte, boom tot 6 meter Halfopen kroon Groen Wit Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten
Malus Red Sentinel 6
Malus Red Sentinel 5
Malus Red Sentinel 1
Malus Red Sentinel 7
Malus Red Sentinel 4
Malus Red Sentinel 2
Malus-red-sentinel

Malus 'Red Sentinel'

Kleine boom met een ronde kroon. De takstand is spreidend, later buigen de takken iets door. De twijgen en stam zijn kaal en donkerbruin. Het groene blad loopt bronskleurig uit en heeft rood getinte bladstelen. De circa 4 cm grote bloemen staan in bundels van 4 tot 8 bijeen en zijn enkel. In knop is de kleur roze, eenmaal geopend zijn de bloemen wit. 'Red Sentinel' vormt talrijke kogelvormige helderrode vruchten met een doorsnede van circa 2,8 cm die lang aanblijven. Bruikbaar in parken, plantsoenen en tuinen. Als straatboom enkel in plantstroken toepasbaar. Verdraagt onderbeplanting goed. Het kan mooi zijn om een solitair aangeplante heester tot een meerstammige boom uit te laten groeien. 'Red Sentinel' verlangt een voedselrijke, niet te droge grond en is iets schurftgevoelig.
Specificaties
Hoogte:
5 - 6 m
Kroon:
rond, halfopen kroon
Schors en takken:
kaal, donkerbruin
Blad:
eirond, groen, bij uitlopen bronskleurig, 6 - 8 cm
Bloemen:
zuiverwit, Ø 4 - 4,5 cm, lichtpaars in knop, mei
Vruchten:
paarsrood, tot in januari aanblijvend, Ø tot 2,8 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedzame, goed doorlatende grond
Blad:
eirond, groen, bij uitlopen bronskleurig, 6 - 8 cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
3 (-40,0 tot -24,5 °C)
Windbestendigheid:
goed, gevoelig voor zeewind
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Nieuw-Zeeland, vóór 1959
Toepassingen en inspiratie
Bomen voor de voortuin
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.