Bignoniaceae

Catalpa bignonioides Trompetboom, Grote trompetboom

Middelgrote boom met een breed spreidende, ronde kroon die van nature in het zuidoosten van de Verenigde Staten voorkomt. De kroon is grillig en heeft een lage vertakking waardoor de stam meestal vrij… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m, snelgroeiend
Kroon: rond, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: hartvormig, frisgroen, 15 - 30 cm lang, 10 - 25 cm breed
Bloemen: wit, in opstaande, tot 25 cm lange pluimen, (mei) juni/juli
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen korte overstromingen 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Mei Late uitloop Snelgroeiend Opvallende bloei Alle soorten Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Speelboom
Catalpa Bignioides
Catalpa Bignonioides
Catalpa-bignonioides
Catalpa Bignioides-1
Catalpa-bignonioides-s
Catalpa-bignonioides-s-60-70-be
Catalpa-bignonioides-s-45-50-ai
Catalpa-bignonioides-s-h250-300-za

Catalpa bignonioides

Middelgrote boom met een breed spreidende, ronde kroon die van nature in het zuidoosten van de Verenigde Staten voorkomt. De kroon is grillig en heeft een lage vertakking waardoor de stam meestal vrij kort. Het is een snelle groeier die tot circa 10 m breedte kan uitgroeien. De grijsbruine, ondiep gegroefde schors schilfert in plaatjes af. Het harde hout van de twijgen is breekbaar. Het toegespitste en geheel gaafrandige, hartvormige blad verschijnt laat in het voorjaar en valt relatief vroeg af. De bladeren zijn tegenoverstaand of staan in kransen van drie. Bij kneuzing komt een karakteristieke geur vrij. In de herfst kleurt het blad geel. De witte, klokvormige bloemen staan in opstaande pluimen. De peulen blijven in de winter aan de boom hangen. Oppervlakkig wortelend met vlezige wortels. Catalpa bignonioides is een prachtige boom die uiteindelijk uit kan groeien tot een forse boom die veel ruimte vraagt.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m, snelgroeiend
Kroon:
rond, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
grijs, ondiep gegroefd
Blad:
hartvormig, frisgroen, 15 - 30 cm lang, 10 - 25 cm breed
Bloemen:
wit, in opstaande, tot 25 cm lange pluimen, (mei) juni/juli
Vruchten:
tot 35 cm lange, dunne doosvrucht
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
geringe bodemeisen, niet op natte bodems
Blad:
hartvormig, frisgroen, 15 - 30 cm lang, 10 - 25 cm breed
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
matig tot slecht
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), waardboom voor vlinders
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
zuidoostelijk Noord-Amerika
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.