Tiliaceae

Tilia heterophylla 'Prestige'

Grote boom met een duidelijk slankere kroon dan andere lindesoorten en -cultivars. De boom wordt tot circa 15 m hoog en 6 m breed. De jonge twijgen zijn rood, de oude bast is donkerbruin en gegroefd. … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 12 - 15 m
Kroon: smal eirond, halfopen kroon
Blad: breed eirond met breed uitgerande voet en lang toegespitste top, glanzend donkergroen, 8 - 13 cm
Bloemen: in tuilen met 10 - 20 bijeen, roomkleurig, juli , geurende bloemen
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Eirond/Eivormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Wit Juli Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Geurende bloemen
Tilia Heterophylla Prestige 1
Tilia-heterophylla-prestige
Tilia Heterophylla Prestige Bladeren
Tilia Heterophylla Prestige Rijtje
Tilia Heterophylla Prestige Bij
Tilia Heterophylla Prestige-rijtje-2

Tilia heterophylla 'Prestige'

Grote boom met een duidelijk slankere kroon dan andere lindesoorten en -cultivars. De boom wordt tot circa 15 m hoog en 6 m breed. De jonge twijgen zijn rood, de oude bast is donkerbruin en gegroefd. De sierlijk gevormde, breed eironde bladeren hebben een uitgerande voet en een lang toegespitste top. De bladrand is fijn scherp gezaagd. De bovenzijde van het blad is glanzend donkergroen, de onderzijde witviltig en bij jonge bladeren lichtbruin. In juli verschijnen de geurende roomkleurige bloemen die met 10 tot 20 stuks bijeen staan in circa 8 cm lange tuilen. Ze worden gevolgd door bruinviltig behaarde eironde vruchten. Deze cultivar werd in de Verenigde Staten ook onder het synoniem ‘Continental Appeal’ verspreid. Een goede laanboom die vooral toepasbaar is op plaatsen waar andere lindes te breed worden.
Specificaties
Hoogte:
12 - 15 m
Kroon:
smal eirond, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen rood, bast donkerbruin, gegroefd
Blad:
breed eirond met breed uitgerande voet en lang toegespitste top, glanzend donkergroen, 8 - 13 cm
Bloemen:
in tuilen met 10 - 20 bijeen, roomkleurig, juli , geurende bloemen
Vruchten:
eirond, Ø circa 0,8 cm, bruinviltig behaard
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, mits goed doorlatend
Blad:
breed eirond met breed uitgerande voet en lang toegespitste top, glanzend donkergroen, 8 - 13 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Willet N. Wandell, Urbana, IL, USA, 1976
Synoniemen:
Tilia heterophylla ‘Continental Appeal’
Toepassingen en inspiratie
Druipvrije tilia's
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.