Scrophulariaceae

Paulownia tomentosa Anna Paulowna boom

Een boom met stevige dikke uitstaande takken die zorgen voor een gewelfde kroonvorm. De schors is grijsbruin, later ruw wordend. Jonge takken zijn dik en viltig behaard. Oudere takken worden kaal en z… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 (20) m, snelgroeiend
Kroon: afgeplat bolvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: hartvormig tot breed ovaal, groen, 15 - 40 cm
Bloemen: lilablauw, in opstaande pluimen tot circa 30 cm, mei
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Afgeplat bolvormig Rond/bolvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Paars/blauw Mei Snelgroeiend Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Speelboom
Paulownia Tomentosa 3
Paulownia Tomentosa 6
Paulownia Tomentosa
Paulownia Tomentosa 4
Paulownia-tomentosa
Paulownia Tomentosa 1-1
Paulownia Tomentosa 5
Paulownia Tomentosa 1

Paulownia tomentosa

Een boom met stevige dikke uitstaande takken die zorgen voor een gewelfde kroonvorm. De schors is grijsbruin, later ruw wordend. Jonge takken zijn dik en viltig behaard. Oudere takken worden kaal en zijn hol. Het blad is vaak even breed als lang bij bomen in volle groeikracht soms tot 40 cm. Het voelt viltig aan vanwege de beharing aan zowel boven- als onderzijde. De bladsteel kan tot 20 cm lengte groeien. Iets voor het verschijnen van het blad verschijnen de bloemen in eindstandige, vertakte pluimen. De bloemknoppen zijn zacht behaard en lichtbruin van kleur. Ze worden in de voorgaande zomer aangelegd met als risico dat ze in een strenge winter kunnen bevriezen. De bloemen zijn helder lilablauw en 5 - 6 cm lang. Paulownia verlangt een beschutte standplaats.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 (20) m, snelgroeiend
Kroon:
afgeplat bolvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
grijsbruin, jonge twijgen groenbruin, viltig
Blad:
hartvormig tot breed ovaal, groen, 15 - 40 cm
Bloemen:
lilablauw, in opstaande pluimen tot circa 30 cm, mei
Vruchten:
eivormige doosvrucht, lang aanblijvend
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, liefst niet op natte bodem
Blad:
hartvormig tot breed ovaal, groen, 15 - 40 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
matig tot slecht
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
China
Synoniemen:
Paulownia imperialis
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.