Cupressaceae

Calocedrus decurrens

Inheems in het westelijk deel van Noord-Amerika. In het meest noordelijke deel smal zuilvormig maar meer naar het zuiden iets conisch van vorm wordend. Bij oude bomen is de stam roodbruin en in lange … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 - 25 (30) m
Kroon: zuilvormig, dichte kroon
Blad: donkergroene schubben, dicht opeen, groenblijvend
Bloemen: onopvallend
Hoogstam conifeer Hoogstam boom Solitaire conifeer Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen wind Zuilvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geel Gemiddelde groeisnelheid Alle soorten Niet giftig (gewoonlijk)
Calocedrus Decurrens
Calocedrus Decurrens 2
Calocedrus-decurrens

Calocedrus decurrens

Inheems in het westelijk deel van Noord-Amerika. In het meest noordelijke deel smal zuilvormig maar meer naar het zuiden iets conisch van vorm wordend. Bij oude bomen is de stam roodbruin en in lange platen los latend. De schubben aan de roodbruine twijgen groeien als een waaiervorm over elkaar heen. Er is weinig verschil tussen de onder- en bovenzijde. Calocedrus decurrens is een eenhuizige boom waarbij vrouwelijke en mannelijke bloemen aan verschillende takken voorkomen. De kleine eivormige en hangende kegels zijn aan de top haakvormig. Dit is een duidelijk kenmerk van Calocedrus. Het zijn vaak alleen de middelste schubben die zaden dragen. Calocedrus groeit op elke grondsoort die niet te nat is en verdraagt kalk. Op vochtige grond is hij gevoelig voor Phytophthora. Het hout is eenvoudig bewerkbaar en aromatisch. Calocedrus decurrens krijgt op oudere leeftijd een iets afschilferende stam met een warme roodbruine kleur. Het eenvoudig te bewerken en aromatische hout wordt gebruikt voor potloden.
Specificaties
Hoogte:
20 - 25 (30) m
Kroon:
zuilvormig, dichte kroon
Schors en takken:
donker roodbruine stam, later iets afschilferend
Blad:
donkergroene schubben, dicht opeen, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend
Vruchten:
hangende, eivormige kegels, circa 2 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, liefst matig droog en goed doorlatend
Blad:
donkergroene schubben, dicht opeen, groenblijvend
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
7a (-17,7 tot -15,0 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
westelijk Noord-Amerika
Synoniemen:
Libocedrus decurrens
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.