Cupressaceae

Cupressus sempervirens Italiaanse cypres

Grote boom die in habitus varieert van zeer smal zuilvormig tot breed horizontaal-waaiervormig. De verschillende klonen worden soms onderscheiden door de ongeldige toevoegingen f. horizontalis voor de… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 - 30 (40) m
Kroon: zuilvormig tot breed waaiervormig, dichte kroon
Blad: afgeronde, aanliggende schubben, dof donkergroen, groenblijvend
Bloemen: onopvallend, geel
Hoogstam conifeer Solitaire conifeer Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Kan op droge grond Bestand tegen wind Zuilvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geel Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk)

Helaas, dit product is online niet beschikbaar. Bent u op zoek naar een alternatief, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Cupressus Sempervirens

Cupressus sempervirens

Grote boom die in habitus varieert van zeer smal zuilvormig tot breed horizontaal-waaiervormig. De verschillende klonen worden soms onderscheiden door de ongeldige toevoegingen f. horizontalis voor de brede vorm en f. sempervirens of f. stricta voor de zuilvorm. In praktijk wordt gewoonlijk de smalle zuilvorm bedoeld. Deze kan 20 tot 30 m hoog worden, in sommige gevallen zelfs tot 40 m. De bast is grijs en op latere leeftijd iets gegroefd. Het schubvormige loof bestaat uit kleine, dof donkergroene aanliggende schubben. De cypres groeit op alle gronden mits goed doorlatend. Verdraagt veel wind, ook zeewind, maar kan slecht tegen koude, drogende wind. Vanwege de beperkte winterhardheid uitsluitend geschikt voor toepassing in milde klimaatzones en op beschutte plaatsen zoals patio’s, atria en binnentuinen.

Specificaties
Hoogte:
20 - 30 (40) m
Kroon:
zuilvormig tot breed waaiervormig, dichte kroon
Schors en takken:
twijgen grijsbruin, bast grijs, iets gegroefd
Blad:
afgeronde, aanliggende schubben, dof donkergroen, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend, geel
Vruchten:
ronde tot iets langwerpige kegels, groen tot blauwpaars, 2 - 3 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
iedere goed doorlatende bodem
Blad:
afgeronde, aanliggende schubben, dof donkergroen, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
8a (-12,2 tot -9,5 °C)
Windbestendigheid:
goed, verdraagt zeewind, maar geen koude, drogende wind
Overige bestendigheden:
bestand tegen wind
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, kustgebieden, grote tuinen
Vorm:
hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Oostelijk Middellandse zeegebied, Oostelijk Noord-Afika, Klein-Azië, Noord-Iran
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.