Rutaceae

Tetradium daniellii

Snelgroeiende solitair met een halfopen, breed waaiervormige kroon op een korte stam. De gladde schors is donkergrijs en voorzien van lenticellen. Twijgen zijn olijfgroen, fluweelachtig grijs behaard … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 12 m, snelgroeiend
Kroon: breed waaiervormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: geveerd, met 5 - 9 deelbladeren, donkergroen, 20 - 35 cm , geveerd blad
Bloemen: kleine witte bloemen in breed piramidale pluimen, juni , geurende bloemen
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Verdraagd geen verharding Breed vaasvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Wit Juni Late uitloop Snelgroeiend Opvallende bloei Geveerd blad Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Geurende bloemen Speelboom
Tedradium Daniellii
Tetradium Daniellii-2
Tetradium Daniellii-1
Tetradium-daniellii
Tetradium Daniellii 1
Tedradium Daniellii 1

Tetradium daniellii

Snelgroeiende solitair met een halfopen, breed waaiervormige kroon op een korte stam. De gladde schors is donkergrijs en voorzien van lenticellen. Twijgen zijn olijfgroen, fluweelachtig grijs behaard en voorzien van kleine wittige lenticellen. In het tweede jaar worden ze grijsbruin. Het oneven geveerde blad bestaat uit 5 - 9 tegenoverstaande deelblaadjes en is 20 - 35 cm lang. Elk blaadje is eirond met een toegespitste top, 4 - 9 cm lang en kort gesteeld. De bovenzijde van het blad is donkergroen, de onderzijde lichtgroen. In breed piramidale pluimen van 10 - 15 cm staan geurende witte bloemen van elk 0,3 - 0,5 cm. Na de bloei volgen roodachtige vruchten. Lange tijd was deze boom bekend als Euodia, nog steeds een veel gebruikt synoniem.
Specificaties
Hoogte:
10 - 12 m, snelgroeiend
Kroon:
breed waaiervormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
grijze, gladde schors, twijgen olijfgroen, fluwelig grijs behaard
Blad:
geveerd, met 5 - 9 deelbladeren, donkergroen, 20 - 35 cm , geveerd blad
Bloemen:
kleine witte bloemen in breed piramidale pluimen, juni , geurende bloemen
Vruchten:
roodachtig, Ø 0,8 - 1 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
goed doorlatend, humusrijk, niet te nat
Blad:
geveerd, met 5 - 9 deelbladeren, donkergroen, 20 - 35 cm , geveerd blad
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
7a (-17,7 tot -15,0 °C)
Windbestendigheid:
matig
Faunaboom:
waardboom voor vlinders
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Noord-China, Korea
Synoniemen:
Euodia daniellii, Euodia velutina
Toepassingen en inspiratie
Bomen voor bijen
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.