Styracaceae

Styrax japonicus Japanse storaxboom

Enigszins variabele brede, grote struik tot middelgrote boom met een breed piramidale tot ovale kroon die 10 tot 15 m hoog wordt. Jonge twijgen geelbruin tot bruin, oudere bast donkergrijs, op latere … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m
Kroon: breed piramidaal tot ovaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: ovaal, eirond, ruitvormig tot langwerpig-eirond, glanzend groen, 3 - 11 cm
Bloemen: in hangende trossen, wit met gele meeldraden, 1,5 - 2,5 cm, juni/juli , geurende bloemen
Hoogstam boom Meerstammige boom Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Ovaal Halfopen kroon Groen Wit Juni Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Geurende bloemen
Styrax Japonicus
Styrax-japonicus
Styrax Japonicus 1
Styrax Japonicuss
Styrax Japonicus-2

Styrax japonicus

Enigszins variabele brede, grote struik tot middelgrote boom met een breed piramidale tot ovale kroon die 10 tot 15 m hoog wordt. Jonge twijgen geelbruin tot bruin, oudere bast donkergrijs, op latere leeftijd licht gegroefd waardoor de oranje onderbast zichtbaar wordt. De bladeren zijn zeer variabel in vorm en grootte. Van ovaal tot langwerpig-eirond of ruitvormig en 3 tot 11 cm lang. Ze zijn glanzend groen en verkleuren in de herfst nauwelijks. De bloemen hangen in trossen aan korte zijtakken en openen in juni en juli. Ze zijn 1,5 tot 2,5 cm groot en wit met gele meeldraden. Ze geuren sterk en aangenaam. Deze soort bloeit gewoonlijk zeer rijk en wordt dan sterk door bijen bevlogen. De bloemen worden gevolgd door harde, eivormige grijsgroene steenvruchten met een donkergroene kelk. Een sierlijke en rijkbloeiende parkboom.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m
Kroon:
breed piramidaal tot ovaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen geelbruin tot bruin, bast donkergrijs, licht gegroefd
Blad:
ovaal, eirond, ruitvormig tot langwerpig-eirond, glanzend groen, 3 - 11 cm
Bloemen:
in hangende trossen, wit met gele meeldraden, 1,5 - 2,5 cm, juni/juli , geurende bloemen
Vruchten:
eivormige steenvrucht
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
lichte leem- en humushoudende bodem
Blad:
ovaal, eirond, ruitvormig tot langwerpig-eirond, glanzend groen, 3 - 11 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Oost-Azië
Toepassingen en inspiratie
Bomen voor bijen Kleine tuin
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.