Styracaceae

Halesia monticola Sneeuwklokjesboom

Een middelhoge en gezonde boom. In alle delen groter dan H. carolina. Takken en stam zijn grijs gekleurd, oudere stammen schilferen in grote stukken af. De oudere takken buigen door, echter de boom he… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 m
Kroon: breed spreidend tot breed ovaal, halfopen kroon
Blad: ovaal tot eivormig, frisgroen, 8 - 12 cm
Bloemen: wit, klokvormig, in bundels, april - mei
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Meerstammige boom Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Breed vaasvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle soorten Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten
Halesia-monticola
Halesia Monticola 45-50 Kla 2 Custom
Halesia Monticola 45-50 Kla Custom

Halesia monticola

Een middelhoge en gezonde boom. In alle delen groter dan H. carolina. Takken en stam zijn grijs gekleurd, oudere stammen schilferen in grote stukken af. De oudere takken buigen door, echter de boom heeft een beduidend smallere kroon dan H. carolina. Het groene blad kleurt in de herfst felgeel. De hangende, klokvormige bloemen lijken op sneeuwklokjes, hebben een doorsnede van circa 2,5 cm en staan in okselstandige bundels. Ze verschijnen bijzonder talrijk in het voorjaar, gelijktijdig met het nieuwe blad. De ovale vruchten hebben 2 tot 4 overlangse vleugels en hangen aan dunne stelen. Na rijping kleuren ze bruin en blijven lang aanhangen. De wortels gaan diep en zijn zeer hard. Halesia groeit het liefst op een humeuze, licht vochtige grond. Ook zure grond wordt goed verdragen.
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 m
Kroon:
breed spreidend tot breed ovaal, halfopen kroon
Schors en takken:
grijs tot grijszwart, oude stam schilfert af
Blad:
ovaal tot eivormig, frisgroen, 8 - 12 cm
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
wit, klokvormig, in bundels, april - mei
Vruchten:
droge, gevleugelde steenvrucht, circa 4,5 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
warme standplaats, doorlatende voedzame grond
Blad:
ovaal tot eivormig, frisgroen, 8 - 12 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5b (-26,0 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
zuidoosten van de USA
Synoniemen:
Halesia carolina var. monticola
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.