Fagaceae

Quercus coccinea 'Splendens'

Vormt een brede kroon met horizontaal afstaande takken. De schors is donkergrijs tot bijna zwart en matig ruw. Q. coccinea vertoont een sterke gelijkenis met Q. palustris. Jonge twijgen van Q. coccine… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 - 25 m
Kroon: breed piramidaal, later rond, halfopen kroon
Blad: langwerpig tot ovaal, met diepe spitse lobben, frisgroen, 9 - 15 cm
Bloemen: goudkleurige ? katjes, 6 - 8 cm lang, mei
Herfstkleur: rood
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen wind Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Geel Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)
Quercus Coccinea Splendens 1-3
Quercus Coccinea Splendens 3
Quercus-coccinea-splendens
Quercus Coccinea Splendens 1
Quercus Coccinea Splendens-1
Quercus Coccinea Splendens 1-1
Quercus Coccinea Splendens 2

Quercus coccinea 'Splendens'

Vormt een brede kroon met horizontaal afstaande takken. De schors is donkergrijs tot bijna zwart en matig ruw. Q. coccinea vertoont een sterke gelijkenis met Q. palustris. Jonge twijgen van Q. coccinea zijn echter geelbruin van kleur terwijl deze bij Q. palustris olijfgroen zijn. Het blad is langwerpig tot ovaal (soms omgekeerd eirond) en veerlobbig met 7 - 9 afstaande getande lobben. Minder diep ingesneden dan bij Q. palustris en 9 -15 cm lang, 6 - 11 (15) cm breed. In de herfst verkleurt het diep scharlakenrood. Deze selectie van Quercus coccinea onderscheidt zich van de soort door de nog intensere herfstverkleuring. Eenmaal bruin blijft het blad tot halverwege de winter aan de boom. De eikels zijn alleenstaand en voor 1/3 tot de helft omsloten door de nap.
Specificaties
Hoogte:
20 - 25 m
Kroon:
breed piramidaal, later rond, halfopen kroon
Schors en takken:
donkergrijs tot bijna zwart, matig ruw, geelbruine twijgen
Blad:
langwerpig tot ovaal, met diepe spitse lobben, frisgroen, 9 - 15 cm
Herfstkleur:
rood
Bloemen:
goudkleurige ? katjes, 6 - 8 cm lang, mei
Vruchten:
alleenstaande eikels, 1,5 - 2,5 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, liefst vochthoudend
Blad:
langwerpig tot ovaal, met diepe spitse lobben, frisgroen, 9 - 15 cm
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5b (-26,0 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Knap Hill Nursery, Woking, Engeland, ± 1900
Toepassingen en inspiratie
Bomen met een goede herfstkleur
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.