Rosaceae

Prunus ×yedoensis 'Shidare-yoshino'

Prunus x yedoensis 'Shidare-yoshino' is een snelgroeiende sierlijke treurvorm die meestal op hoogstam geënt wordt. Hoogte en breedte 2 tot 3 m. De takken groeien recht naar beneden. Het breed ovale b… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 2 - 3 m afhankelijk van enthoogte
Kroon: breed treurend, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: breed ovaal, groen, 6 - 12 cm, herfstkleur geel
Bloemen: wit, circa 2 cm, bloemknoppen lichtroze, april , geurende bloemen
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed treurend 3de grootte, boom tot 6 meter Halfopen kroon Groen Roze Wit April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Geurende bloemen Vruchtloze cultivar Speelboom
Prunus Yedoensis Shidare-yoshino 2
Prunus-yedoensis-shidare-yoshino
Prunus Yedoensis Shidareyoshino
Prunus Yedoensis Shidare-yoshino 1

Prunus ×yedoensis 'Shidare-yoshino'

Prunus x yedoensis 'Shidare-yoshino' is een snelgroeiende sierlijke treurvorm die meestal op hoogstam geënt wordt. Hoogte en breedte 2 tot 3 m. De takken groeien recht naar beneden. Het breed ovale blad is 6 - 12 cm lang. Het loopt groen uit en blijft dat de gehele zomer. De herfstkleur is geel. Begin april uitbundig bloeiend. De geopende bloemknoppen zijn lichtroze, vrijwel wit en geuren naar amandel. Bloemdoorsnede circa 2 cm. Geen vruchten. Geschikt als prieelboom. Winterhardheidszone: 6a
Specificaties
Hoogte:
2 - 3 m afhankelijk van enthoogte
Kroon:
breed treurend, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen lichtbruin, bast grijsbruin, glad
Blad:
breed ovaal, groen, 6 - 12 cm, herfstkleur geel
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
wit, circa 2 cm, bloemknoppen lichtroze, april , geurende bloemen
Vruchten:
geen, vruchtloze cultivar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, niet op natte bodem
Blad:
breed ovaal, groen, 6 - 12 cm, herfstkleur geel
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Japan
Toepassingen en inspiratie
Japanse sierkers en andere prunus soorten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.