Rosaceae

Prunus serrulata 'Kanzan'

Behoort tot de bekendste en meest gebruikte Japanse sierkersen. Vormt een breed vaasvormige kroon die op latere leeftijd iets uitzakt met overhangende takken. Hoogte 8 - 10 m, breedte 5 - 8 m. De gla… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8 - 10 m
Kroon: breed vaasvormig, later overhangend, halfopen kroon
Blad: elliptisch, bronsgroen uitlopend, later donkergroen, 7 - 12 cm
Bloemen: in dichte trossen, zuiver roze, gevuld, eind april/begin mei
Herfstkleur: geel, oranje
Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed vaasvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Roze April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)
Prunus Serrulata Kanzan45-50bv
Prunus Serrulata Kanzan 2
Prunus Serrulta Kanzan
Prunus Serrulata Kanzan-1 31
Prunus Serrulata Kanzan 1
Prunus-serrulata-kanzan

Prunus serrulata 'Kanzan'

Behoort tot de bekendste en meest gebruikte Japanse sierkersen. Vormt een breed vaasvormige kroon die op latere leeftijd iets uitzakt met overhangende takken. Hoogte 8 - 10 m, breedte 5 - 8 m. De gladde bast is bruingrijs, twijgen roodbruin. Het jonge loof is bronskleurig en verschijnt gelijktijdig met de bloei. In de zomer kleurt het donkergroen met een iets blauwgroene onderzijde. De herfstkleur is geel tot oranje. Het elliptische blad heeft een lang toegespitste bladtop en de bladrand is soms dubbel gezaagd. Bloeit uitbundig van eind april tot begin mei met gevulde zuiverroze bloemen. Deze zijn 3,5 - 4 cm in doorsnede en staan in dichte trossen van 2 - 5 bijeen. 'Kanzan' vormt slechts zelden vruchten. Voor parken, plantsoenen, lanen en straten. Verdraagt geen natte bodem.
Specificaties
Hoogte:
8 - 10 m
Kroon:
breed vaasvormig, later overhangend, halfopen kroon
Schors en takken:
gladde bruine stam, twijgen roodbruin
Blad:
elliptisch, bronsgroen uitlopend, later donkergroen, 7 - 12 cm
Herfstkleur:
geel, oranje
Bloemen:
in dichte trossen, zuiver roze, gevuld, eind april/begin mei
Vruchten:
zelden
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
verdraagt geen natte bodem
Blad:
elliptisch, bronsgroen uitlopend, later donkergroen, 7 - 12 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom
Oorsprong:
China, ingevoerd in Engeland in 1913
Synoniemen:
Prunus s. ‘Kwanzan’, Prunus s. ‘New Red’, Prunus s. ‘Hizakura’ HORT
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.