Rosaceae

Prunus serrulata 'Fugenzo'

Prunus serrulata 'Shirofugen' heeft een breed vaasvormige, vaak afgeplatte kroonvorm. Takken gaan, zeker op latere leeftijd, sterk overhangen. Hoogte 8 - 10 m en vaak even breed wordend. De twijgen zi… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8-10 m
Kroon: breed vaasvormig, halfopen kroon
Blad: groen, uitloop bronskleurig
Bloemen: lichtroze, bloeit in mei
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed vaasvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Roze Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk)
Prunus Serrulata Shirofugen
Prunus Serrulata Fugenzo 34
Prunus Serrulata Shirofugen 40-45 4
Prunus Serrulata Fugenzo
Prunus Serrulata Shirofugen H400-450
Prunus Serrulata Shirofugen H450-500 Vrw Juli2016
Prunus-serrulata-fugenzo
Prunus Serrulata Fugenzo 20-25bv 33

Prunus serrulata 'Fugenzo'

Prunus serrulata 'Shirofugen' heeft een breed vaasvormige, vaak afgeplatte kroonvorm. Takken gaan, zeker op latere leeftijd, sterk overhangen. Hoogte 8 - 10 m en vaak even breed wordend. De twijgen zijn roodbruin en bezitten weinig lenticellen. De boom bloeit half mei. Vanuit lichtroze knoppen verschijnen de, 4 - 5 cm grote, witte gevulde bloemen die licht paarsroze verbloeien. Langbloeiend. Gelijktijdig verschijnt het jonge blad dat diep bronskleurig is. In de herfst verkleurt het geeloranje. Vormt zelden vruchten. Winterhardheidszone: 6a
Specificaties
Hoogte:
8-10 m
Kroon:
breed vaasvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
bruin
Blad:
groen, uitloop bronskleurig
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
lichtroze, bloeit in mei
Vruchten:
zelden
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
groen, uitloop bronskleurig
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Synoniemen:
Prunus serrulata 'Shirofugen'
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.