Magnoliaceae

Magnolia 'Susan'

Vanuit een grote struik uitgroeiend tot een kleine boom met een dichtvertakte, breed eironde tot later ronde kroon. De bloemen verschijnen over een lange periode. Afhankelijk van de temperatuur kunnen… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5 m
Kroon: breed eirond tot rond, dichte kroon, grillig groeiend
Blad: eirond tot elliptisch, donkergroen, 7 - 15 cm
Bloemen: warm paarsrood met lichtere binnenzijde, circa 10 - 15 cm doorsnede, april/mei(juni)
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Dichte kroon Groen Oranje/rood Paars/blauw April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Speelboom
Magnolia Susan
Magnolia-susan
Magnolia Susan 5
Magnolia Susan 2
Magnolia Susan 1
Magnolia Susan 4
Magnolia Susan 3

Magnolia 'Susan'

Vanuit een grote struik uitgroeiend tot een kleine boom met een dichtvertakte, breed eironde tot later ronde kroon. De bloemen verschijnen over een lange periode. Afhankelijk van de temperatuur kunnen de eerste bloemen omstreeks half april openen. Terwijl de scheuten uitlopen, worden steeds nieuwe knoppen gevormd en in juni openen nog steeds bloemen, zij het minder rijk dan tijdens de hoofdbloei. De bloemen openen vanuit sikkelvormige knoppen. Ze zijn warm paarsrood aan de buitenkant en licht rozepaars aan de binnenzijde. ‘Susan’ is de meest succesvolle cultivar uit de serie die ook wel de “eight girls” wordt genoemd. Groot voordeel van ‘Susan’ is dat de bloemknoppen in het voorjaar pas worden aangelegd, waardoor deze in de winter niet kunnen bevriezen. Bloeit al vanaf jonge leeftijd bijzonder rijk.
Specificaties
Hoogte:
5 m
Kroon:
breed eirond tot rond, dichte kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen kastanjebruin, bast grijsbruin, enigszins ruw
Blad:
eirond tot elliptisch, donkergroen, 7 - 15 cm
Bloemen:
warm paarsrood met lichtere binnenzijde, circa 10 - 15 cm doorsnede, april/mei(juni)
Vruchten:
samengestelde doosvrucht, donkergroen tot roodachtig
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
luchtig, goed doorlatend
Blad:
eirond tot elliptisch, donkergroen, 7 - 15 cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
6 (-23,3 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
William Kosar, U.S. National Arboretum, Washington, D.C., USA, 1965
Toepassingen en inspiratie
Bomen voor de voortuin Magnolia (Beverboom)
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.