Rosaceae

Crataegus ×persimilis 'Splendens'

Deze cultivar groeit regelmatiger en hoger uit dan de soort. Hoogte circa 8 m, met een brede, platte kroonvorm. Op de takken zitten veel doorns. Deze zijn circa 4 cm lang. Het blad is breed ovaal en g… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8 m
Kroon: afgeplat bolvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: breed ovaal, glanzend donkergroen, 5 - 10 cm, herfstkleur geel, oranje en rood
Bloemen: wit, in viltige tuilen, mei-juni
Herfstkleur: geel, oranje, rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Bestand tegen wind Afgeplat bolvormig Rond/bolvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Ja
Crateagus Persimilis Splendens
Crataegus Persimilis Splendens 1
Crataegus Persimilis Splendens 2
Crataegus Persimillis Splendens 1
Crataegus-persimilis-splendens
Crataegus Persimilis Splendens 3

Crataegus ×persimilis 'Splendens'

Deze cultivar groeit regelmatiger en hoger uit dan de soort. Hoogte circa 8 m, met een brede, platte kroonvorm. Op de takken zitten veel doorns. Deze zijn circa 4 cm lang. Het blad is breed ovaal en glanzend donkergroen met een scherpgezaagde rand. De herfstverkleuring is opvallend in rode, oranje en gele tinten. In mei - juni verschijnen de witte bloemen in viltige tuilen. Hierna volgen helderrode vruchten, tot circa 1 cm doorsnede, die lang aan de boom blijven. Voor parken, lanen en kleine tuinen. Winterhardheidszone: 5a
Specificaties
Hoogte:
8 m
Kroon:
afgeplat bolvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen bruin, gedoornd, bast grijsbruin, iets gegroefd
Blad:
breed ovaal, glanzend donkergroen, 5 - 10 cm, herfstkleur geel, oranje en rood
Herfstkleur:
geel, oranje, rood
Bloemen:
wit, in viltige tuilen, mei-juni
Vruchten:
rond, helderrood, Ø circa 1 cm
Stekels/doorns
Ja
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
lemige grond, zandgrond
Blad:
breed ovaal, glanzend donkergroen, 5 - 10 cm, herfstkleur geel, oranje en rood
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Synoniemen:
Crataegus x prunifolia ‘Splendens’
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.