Caesalpiniaceae

Cercis siliquastrum Judasboom

Van oorsprong groeiend in gebieden rond de Middellandse Zee alwaar hij vanuit forse struik tot soms meerstammige boom uitgroeit. De kroonvorm is grillig rond en groeit breed uit. De stam is grijs en b… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6 - 10 m
Kroon: rond, halfopen kroon
Blad: rond tot niervormig, groen, 4 - 9 cm
Bloemen: paarsroze, in bundels, mei
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Roze Paars/blauw Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten
Cercis-siliquastrum
Cercis Siliquastrum 1
Cercis Siliquastrum 2
Cercis Siliquastrum 4
Cercis Siliquastrum 3

Cercis siliquastrum

Van oorsprong groeiend in gebieden rond de Middellandse Zee alwaar hij vanuit forse struik tot soms meerstammige boom uitgroeit. De kroonvorm is grillig rond en groeit breed uit. De stam is grijs en blijft lang glad, later ondiep gegroefd. Het blad is rond tot niervormig en vrij breed met een stompe top. De boom bloeit rijk, vóór de bladontwikkeling. De bloemen staan in compacte bundels op oude twijgen, takken en stam. De peulvruchten blijven de gehele winter aan de boom hangen. Is diepwortelend met een grof wortelgestel. Cercis siliquastrum kan goed gebruikt worden als leiplant tegen een zuidmuur. Jonge exemplaren zijn gevoelig voor vorst. Deze boom verdraagt droogte goed.
Specificaties
Hoogte:
6 - 10 m
Kroon:
rond, halfopen kroon
Schors en takken:
grijs, pas op latere leeftijd ondiep gegroefd
Blad:
rond tot niervormig, groen, 4 - 9 cm
Bloemen:
paarsroze, in bundels, mei
Vruchten:
platte, bruine peulvrucht, tot 12 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kalkhoudende zand- of leemgrond
Blad:
rond tot niervormig, groen, 4 - 9 cm
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
West-Azië, oostelijk Middellandse Zeegebied
Toepassingen en inspiratie
Droogte-resistente bomen
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.