Cercidiphyllaceae

Cercidiphyllum japonicum Katsuraboom

Een vaak meerstammige boom met een ovale, later breder wordende en uiteindelijk ronde kroonvorm. Deze is dicht vertakt en heeft aan de uiteinden veel dunne twijgen. De stam is aanvankelijk glad maar k… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6 - 12 (15) m
Kroon: eerst ovaal, later rond, dichte kroon, grillig groeiend
Blad: eirond tot bijna rond, dofgroen, 5 - 10 cm
Bloemen: eenslachtig, onopvallend, roodachtig, april , geurende bloemen
Herfstkleur: geel, oranje
Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Zure grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Ovaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Dichte kroon Groen Oranje/rood Vroege uitloop Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Geurende bloemen Speelboom
Cercidiphyllum-japonicum
Cercidyphyllum Japonicum
Cercidiphyllum Japonicum

Cercidiphyllum japonicum

Een vaak meerstammige boom met een ovale, later breder wordende en uiteindelijk ronde kroonvorm. Deze is dicht vertakt en heeft aan de uiteinden veel dunne twijgen. De stam is aanvankelijk glad maar krijgt later diepe groeven en verticale schorsstroken die afbladderen. Het blad van 'Cercidiphyllum' is vroeg uitlopend en daardoor gevoelig voor nachtvorst, eventuele vorstschade herstelt zich echter snel. De bladvorm is eirond tot bijna rond, soms breed hartvormig. Het jonge blad is bronskleurig, in de zomer is het blauwachtig groen, ook de onderzijde van het blad is blauwgroen. In de herfst kleurt de gehele boom geeloranje tot oranjerood en is dan een blikvanger in elke tuin. Wortelt oppervlakkig met een fijne vertakking. Het afvallende blad geurt opvallend naar versgebakken koekjes of brood waar ook de Duitse naam naar verwijst.
Specificaties
Hoogte:
6 - 12 (15) m
Kroon:
eerst ovaal, later rond, dichte kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
grijs, gegroefd, later in vlezige stroken loslatend
Blad:
eirond tot bijna rond, dofgroen, 5 - 10 cm
Herfstkleur:
geel, oranje
Bloemen:
eenslachtig, onopvallend, roodachtig, april , geurende bloemen
Vruchten:
kokervrucht, circa 1,5 cm lang, paarsbruin
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
los, liefst leemhoudend, niet te droog
Blad:
eirond tot bijna rond, dofgroen, 5 - 10 cm
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Japan, China
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.