Hippocastanaceae

Aesculus flava 'Vestita'

Deze uit A. flava f. vestita geselecteerde kloon werd door de NAKB in Nederland verspreid. Het enthout was afkomstig van een in het Zuiderpark (Den Haag, NL) staand exemplaar. Deze cultivar vormt een … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 18 (25) m
Kroon: breed kegelvormig, dichte kroon
Blad: 5-tallig, heldergroen, 10 - 15 cm
Bloemen: lichtgeel, korte pluimen, mei
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen korte overstromingen Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geel Mei Vroege uitloop Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Giftige onderdelen
Aesculus Flava Vestita-1
Aesculus Flava Vestita 1
Aesculus-flava-vestita

Aesculus flava 'Vestita'

Deze uit A. flava f. vestita geselecteerde kloon werd door de NAKB in Nederland verspreid. Het enthout was afkomstig van een in het Zuiderpark (Den Haag, NL) staand exemplaar. Deze cultivar vormt een middelgrote boom met een breed kegelvormige losse kroon die bij het ouder worden bolvormig wordt. Hoogte tot 18 m, soms 25 m. De handvormige bladeren zijn meestal uit 5, soms uit 7, losse bladeren opgebouwd. Deze hebben een doorsnede tot 15 cm. Het donkergroene blad is aan de onderkant slechts iets behaard, dit in tegenstelling tot de karakteristieke dichte beharing van A. flava f. vestita. In de herfst verkleurt het naar geelviolet en valt relatief snel af. Het jonge schot en de grote vruchten zijn giftig. Kan verharding goed verdragen, maar heeft moeite met strooizout. Goed winterhard en bestand tegen het stedelijk klimaat.
Specificaties
Hoogte:
15 - 18 (25) m
Kroon:
breed kegelvormig, dichte kroon
Schors en takken:
grijsgroen tot grijswit
Blad:
5-tallig, heldergroen, 10 - 15 cm
Bloemen:
lichtgeel, korte pluimen, mei
Vruchten:
glad, giftig
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
geringe bodemeisen, kan verharding verdragen
Blad:
5-tallig, heldergroen, 10 - 15 cm
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
6 (-23,3 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
matig tot slecht
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
NAKB, Nederland, 1970
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.