Hippocastanaceae

Aesculus ×carnea 'Briotii'

Kruising tussen A. hippocastanum en A. pavia. De dichte kroon zorgt voor donkere schaduw. Een volwassen boom komt zelden boven de 15 m uit en wordt circa 15 m breed. 'Briotii' groeit langzamer dan de… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 (20) m
Kroon: rond tot breed piramidaal, dichte kroon
Blad: meestal 5-tallig, donkergroen, ± 15 cm
Bloemen: donkerrood, in opstaande pluimen, mei
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Oranje/rood Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk)
Aesculus Carnea Briotti 1
Aesculus Carnea Briotii
Aesculus Carnea Briotti
Aesculus Carnea Briotti-1
Aesculus-carnea-briotii

Aesculus ×carnea 'Briotii'

Kruising tussen A. hippocastanum en A. pavia. De dichte kroon zorgt voor donkere schaduw. Een volwassen boom komt zelden boven de 15 m uit en wordt circa 15 m breed. 'Briotii' groeit langzamer dan de soort. Het lichtglanzende, tegenoverstaande blad is meer geplooid dan bij A. x carnea en kan tot 15 cm in doorsnede uitgroeien. Het verschijnt vroeg, blijft lang aan de boom en heeft een geelbruine herfstkleur. De hoofdnerf is bij het aanhechtingspunt rood getint. De bloedrode bloemen verschijnen pas bij exemplaren van 8 tot 10 jaar oud en zijn groter dan bij A. x carnea. Het fijne wortelgestel bestaat uit een hoofdwortel die zich goed vertakt en diep de grond in gaat. De grond mag echter niet te droog zijn. Verdraagt geen asfaltverharding tenzij de boomspiegel voldoende groot is.
Specificaties
Hoogte:
15 (20) m
Kroon:
rond tot breed piramidaal, dichte kroon
Schors en takken:
grijsgroen, licht verticaal gegroefd, knoppen niet kleverig
Blad:
meestal 5-tallig, donkergroen, ± 15 cm
Bloemen:
donkerrood, in opstaande pluimen, mei
Vruchten:
weinig, minder stekelig dan A. hippocastanum
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, liefst niet te droog
Blad:
meestal 5-tallig, donkergroen, ± 15 cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Trianon, Frankrijk, 1858
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.