Aceraceae

Acer saccharum 'Green Mountain'

Amerikaanse cultivar met dichte, breed piramidale tot breed eironde kroonvorm. Hoogte circa 15 m, zelden breder dan 10 m. Krachtig groeiend. Het leerachtige, donkergroene blad heeft een opvallende, g… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 m
Kroon: breed piramidaal tot breed eirond, dichte kroon
Blad: 3/5-lobbig, donkergroen, dik, 8 - 15 cm, herfstkleur geel tot rood
Bloemen: groengeel, weinig opvallend, maart
Herfstkleur: geel, rood
Hoogstam boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk)

Helaas, dit product is online niet beschikbaar. Bent u op zoek naar een alternatief, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Acer-saccharum-green-mountain
Acer Saccharum Green Mountain
Acer Saccharum Green Mountain-2
Acer Saccharum Green Mountain-1

Acer saccharum 'Green Mountain'

Amerikaanse cultivar met dichte, breed piramidale tot breed eironde kroonvorm. Hoogte circa 15 m, zelden breder dan 10 m. Krachtig groeiend. Het leerachtige, donkergroene blad heeft een opvallende, geel tot rode, herfstverkleuring. Deze behoort tot de beste binnen het A. saccharum-sortiment. Groeiwijze en bladvorm lijken op die van A. platanoides. Verschil is dat gekneusd blad van A. saccharum geen melksap maar helder vocht produceert. De hangende, geelgroene bloempluimen verschijnen gelijk met het uitlopend blad. De wortelgroei is oppervlakkig met veel vertakkingen. Een te natte bodem is ongeschikt. Geschikt voor parken, brede lanen en straten. Gevoelig voor strooizout. Verdraagt verharding slecht. Winterhardheidszone: 4
Specificaties
Hoogte:
15 m
Kroon:
breed piramidaal tot breed eirond, dichte kroon
Schors en takken:
grijze bast, groenbruine takken
Blad:
3/5-lobbig, donkergroen, dik, 8 - 15 cm, herfstkleur geel tot rood
Herfstkleur:
geel, rood
Bloemen:
groengeel, weinig opvallend, maart
Vruchten:
gevleugelde nootvrucht, 4 - 5 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, veengrond, voedselarme grond, zure grond
Blad:
3/5-lobbig, donkergroen, dik, 8 - 15 cm, herfstkleur geel tot rood
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
matig tot slecht
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Princeton Nurseries, Kingston, NJ, USA,
Toepassingen en inspiratie
Bomen met een goede herfstkleur
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.