Aceraceae

Acer buergerianum Drietandesdoorn

Kleine tot middelgrote boom die in de natuur ruim twee keer zo groot kan worden als in cultuur. Eerst met een smal waaiervormige kroon, maar spoedig eirond en later breed eirond. De donker grijsbruine… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 12 (-25) meter
Kroon: eirond tot breed eirond, relatief open, halfopen kroon
Blad: drielobbig, glanzend donkergroen, tot 8 cm lang en 2,5 - 6 cm breed
Bloemen: crèmekleurig, in kleine gesteelde tuilen
Herfstkleur: geel, oranje, rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Wit Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk)
Acer Buergerianum-s H150-200 Po Large
Acer Buergerianum-s 1 - Kopie Large
Acer Buergerianum-1
Acer Buergerianum-s 2 Large
Acer Buergerianum-s 3 Large
Acer-buergerianum
Acer Buergerianum-s H400-450 Large
Acer Buergerianum-s H350-400 Po Large

Acer buergerianum

Kleine tot middelgrote boom die in de natuur ruim twee keer zo groot kan worden als in cultuur. Eerst met een smal waaiervormige kroon, maar spoedig eirond en later breed eirond. De donker grijsbruine stam is soms iets oranje getint en kan op latere leeftijd in stroken afbladderen. Het blad is enigszins variabel maar heeft vrijwel altijd drie, min of meer naar voren gerichte, lobben. Dit heeft A. buergerianum de naam Drietandesdoorn opgeleverd. Hoewel soms als straatboom toegepast, is het bij uitstek een park- of solitairboom. Het glimmend donkergroene blad heeft een gezonde uitstraling en kan in de herfst geelachtig tot diep oranjerood kleuren. Dit is echter per boom verschillend en ook afhankelijk van grondsoort en plaatselijke klimatologische omstandigheden. Vaststaande bomen zijn behoorlijk droogteresistent.
Specificaties
Hoogte:
12 (-25) meter
Kroon:
eirond tot breed eirond, relatief open, halfopen kroon
Schors en takken:
bast donker grijsbruin, soms sterk afbladderend in stroken
Blad:
drielobbig, glanzend donkergroen, tot 8 cm lang en 2,5 - 6 cm breed
Herfstkleur:
geel, oranje, rood
Bloemen:
crèmekleurig, in kleine gesteelde tuilen
Vruchten:
éénzadig, gevleugeld, steeds in paren, lichtgroen tot roodachtig, 2,5 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
goed doorlatende, licht zure tot zure grond
Blad:
drielobbig, glanzend donkergroen, tot 8 cm lang en 2,5 - 6 cm breed
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
matig/goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen strooizout
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen strooizout, drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Oost-China
Synoniemen:
Acer trifidum
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.