Ulmaceae

Zelkova carpinifolia Kaukasische schijniep

Grote boom met een duidelijk opgaande habitus en opgaande vertakking. De vertakking begint vaak al laag. Uiteindelijk wordt de kroon ovaal tot vaasvormig en 25 tot 30 m hoog. De jonge twijgen zijn bru… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 25 - 30 m
Kroon: ovaal tot vaasvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: iets scheef eirond tot ovaal, donkergroen, 4 - 9 cm
Bloemen: onopvallend, eenslachtig, eenhuizig, groen, april/mei
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Vaasvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Groen Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Speelboom
Zelkova Carpinifolia 1-1
Zelkova Carpinifolia H500-600 Vb Dez2015 1
Zelkova Carpinifolias
Zelkova Carpinifolia-s H700-800 Va 3
Zelkova Carpinfolia H400-450
Zelkova Carpinifolia 1
Zelkova-carpinifolia
Zelkova Carpinifolia 2
Zelkova Carpinifolia H600-700 1
Zelkova Carpinifolia-1

Zelkova carpinifolia

Grote boom met een duidelijk opgaande habitus en opgaande vertakking. De vertakking begint vaak al laag. Uiteindelijk wordt de kroon ovaal tot vaasvormig en 25 tot 30 m hoog. De jonge twijgen zijn bruin en onbehaard. De oude bast is grijsbruin, aanvankelijk glad maar later in kleine plaatjes loslatend waardoor de oranje onderbast zichtbaar wordt. Het iets scheve, eironde tot ovale blad is donkergroen en ruw behaard aan de bovenzijde. De onderzijde is lichter en zacht behaard. In de herfst kleurt het blad bruingeel. De onopvallende groene bloemen verschijnen tijdens of vlak na het uitlopen van het blad en worden gevolgd door kleine scheef ronde vruchten. De boom heeft oppervlakkig wat weg van Ulmus parvifolia maar verschilt hiervan door onder andere de eenslachtige bloemen en de ongevleugelde vruchten. Gemakkelijke parkboom met een fraaie kroonvorm.
Specificaties
Hoogte:
25 - 30 m
Kroon:
ovaal tot vaasvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen glanzend bruin, dicht behaard, bast grijsbruin, in kleine plaatjes loslatend waardoor oranje onderbast zichtbaar wordt
Blad:
iets scheef eirond tot ovaal, donkergroen, 4 - 9 cm
Bloemen:
onopvallend, eenslachtig, eenhuizig, groen, april/mei
Vruchten:
scheef rond, circa 0,5 cm, groen, later bruin
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
humeus, vochtig, leemhoudend
Blad:
iets scheef eirond tot ovaal, donkergroen, 4 - 9 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Kaukasus
Synoniemen:
Zelkova crenata
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.