Ulmaceae

Ulmus parvifolia Chinese iep, kleinbladige iep

Een sierlijke middelgrote boom met een dichte ronde kroon. De boom wordt gewoonlijk 8 tot 15 m hoog, maar kan in uitzonderlijke gevallen circa 18 m hoog worden. De jonge twijgen zijn glanzend bruin en… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8 - 15 m
Kroon: rond, dichte kroon, grillig groeiend
Blad: eirond, ovaal tot omgekeerd eirond, iets scheef, glanzend donkergroen, 2 - 6 cm
Bloemen: in dichte bundels, groen, september
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Dichte kroon Groen Groen Gemiddelde groeisnelheid Alle soorten Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Speelboom Toekomstboom
Ulmus Parvifolia-1
Ulmus Parvifolia 1
Ulmus-parvifolia
Ulmus Parvifolia 1-1
Ulmus Parvifolia 2

Ulmus parvifolia

Een sierlijke middelgrote boom met een dichte ronde kroon. De boom wordt gewoonlijk 8 tot 15 m hoog, maar kan in uitzonderlijke gevallen circa 18 m hoog worden. De jonge twijgen zijn glanzend bruin en iets behaard, maar worden spoedig kaal. De oude bast is bruingrijs en laat in kleine plaatjes los waardoor de oranje onderbast zichtbaar wordt. De bladeren zijn vrij klein en glanzend donkergroen. In zuidelijke herkomstgebieden is de boom vrijwel wintergroen maar in een gematigd klimaat steeds bladverliezend. Het blad valt laat in de herfst en geeft niet of nauwelijks herfstkleuren. de boom bloeit in september met bundels onopvallende groene bloemen, gevolgd door rondom gevleugelde zaden. Vanwege de resistentie tegen iepziekte een interessante park- en laanboom. Heeft een groot aanpassingsvermogen voor verschillende grondsoorten, verdraagt veel warmte en is windbestendig.
Specificaties
Hoogte:
8 - 15 m
Kroon:
rond, dichte kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen glanzend grijsbruin, bast bruingrijs, in kleine plaatjes loslatend
Blad:
eirond, ovaal tot omgekeerd eirond, iets scheef, glanzend donkergroen, 2 - 6 cm
Bloemen:
in dichte bundels, groen, september
Vruchten:
platte gevleugelde nootjes, ovaal, groen, iets rood aangelopen
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedselrijk, vochtig en luchtig, verdraagt kalkrijke bodem
Blad:
eirond, ovaal tot omgekeerd eirond, iets scheef, glanzend donkergroen, 2 - 6 cm
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond, bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
redelijk tot goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Japan, Korea, China
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.