Ulmaceae

Zelkova carpinifolia 'Verschaffeltii'

Middelgrote boom die op het eerste gezicht veel wegheeft van Z. carpinifolia, maar beduidend kleiner is. De breed vaasvormige kroon wordt 6 tot 12 m hoog en even breed. De vertakking is minder opgaand… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6 - 12 m
Kroon: breed vaasvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: iets scheef eirond tot elliptisch, donkergroen, 3 - 6 cm
Bloemen: onopvallend, eenslachtig, eenhuizig, groen, april/mei
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Breed vaasvormig 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Groen Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Speelboom
Zelkova Carpinifolia Verschaffeltii-1
Zelkova Carpinifolia Verschaffeltii 1-2
Zelkova Carpinifolia Verschaffeltii 3
Zelkova Carpinifolia Verschaffeltii 1
Zelkova Carpinifolia Verschaffeltii
Zelkova-carpinifolia-verschaffeltii
Zelkova Carpinifolia Verschaffeltii 1-1
Zelkova Carpinifolia Verschaffeltii 5

Zelkova carpinifolia 'Verschaffeltii'

Middelgrote boom die op het eerste gezicht veel wegheeft van Z. carpinifolia, maar beduidend kleiner is. De breed vaasvormige kroon wordt 6 tot 12 m hoog en even breed. De vertakking is minder opgaand maar begint van nature wel vrij laag. De jonge twijgen zijn vrij dun, bruin en iets behaard. De oude bast is grijs en laat zelden in kleine plaatjes los. Het iets scheve, eironde tot elliptische blad is donkergroen en qua beharing gelijk aan Z. carpinifolia. De bladrand is echter beduidend dieper gezaagd. De bloei, vruchten en herfstkleur zijn gelijk aan de soort. Een middelgrote parkboom met een sierlijke kroonvorm die oorspronkelijk als aparte soort werd beschreven maar, naar nu wordt aangenomen, een selectie van Z. carpinifolia is. Er is nooit in het wild verzameld materiaal bewaard, wat het aannemelijk maakt dat dit geen wilde soort is.
Specificaties
Hoogte:
6 - 12 m
Kroon:
breed vaasvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen bruin, iets behaard, bast grijsbruin
Blad:
iets scheef eirond tot elliptisch, donkergroen, 3 - 6 cm
Bloemen:
onopvallend, eenslachtig, eenhuizig, groen, april/mei
Vruchten:
scheef rond, circa 0,5 cm, groen, later bruin
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
humeus, vochtig en leemhoudend
Blad:
iets scheef eirond tot elliptisch, donkergroen, 3 - 6 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
redelijk tot goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Kaukasus, 1886
Synoniemen:
Zelkova verschaffeltii
Toepassingen en inspiratie
Bomen met een goede herfstkleur
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.