Taxaceae

Taxus baccata f. aurea

Een middelgrote boom met een opgaande tot breed opgaande kroon. Deze natuurlijke vorm wordt door zaaien vermeerderd en daardoor zijn bomen variabel in kroonvorm, loofkleur en geslacht. De twijgen zijn… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5-8 m
Kroon: breed eirond, dichte kroon
Blad: geel, groenblijvend
Bloemen: geel, bloeit in april
Meerstammige boom Solitaire conifeer Zure grond Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Bestand tegen wind Breed eirond 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Dichte kroon Geel Geel Gemiddelde groeisnelheid Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Giftige onderdelen Alle soorten
Taxus-baccata-f-aurea

Taxus baccata f. aurea

Een middelgrote boom met een opgaande tot breed opgaande kroon. Deze natuurlijke vorm wordt door zaaien vermeerderd en daardoor zijn bomen variabel in kroonvorm, loofkleur en geslacht. De twijgen zijn bruin en de oude bast is bruinrood, met diepe groeven en afbladderend. De naalden variëren van intens geel tot groengeel. De boom kan zowel mannelijk als vrouwelijk zijn. De vrouwelijke bomen kunnen veel vruchten dragen. Deze bestaan uit elliptische bruinzwarte zaden die grotendeels zijn omsloten zijn door een vlezig rood omhulsel. Een brede parkboom voor iedere goed doorlatende grond. Verdraagt zware snoei en leent zich perfect voor hagen en andere vormen.
Specificaties
Hoogte:
5-8 m
Kroon:
breed eirond, dichte kroon
Schors en takken:
schors dun, bruinrood, afbladderend, diepe groeven
Blad:
geel, groenblijvend
Bloemen:
geel, bloeit in april
Vruchten:
bruinzwarte zaden, voor 4/5 omsloten door vlezig rood omhulsel
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, zure grond, kalkrijke grond
Blad:
geel, groenblijvend
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
meerstammige boom, solitaire conifeer
Toepassingen en inspiratie
De veelzijdige Taxus baccata
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.