Taxodiaceae

Sequoiadendron giganteum 'Glaucum'

Een kleinere vorm van de imposante soort die overigens toch nog tot 40 m hoogte kan uitgroeien. De groeivorm is gedurende vele jaren smal piramidaal met een recht opgaande hoofdstam. Pas laat wordt d… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 30 - 40 m
Kroon: smal piramidaal, later breder, halfopen kroon
Blad: naalden schubachtig en scherp, blauwgrijs, 1 - 1,2 cm , groenblijvend
Bloemen: onopvallend
Hoogstam conifeer Hoogstam boom Solitaire conifeer Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Kan op natte grond Bestand tegen wind Smal Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Blauwgroen Groen Grijsgroen Groen Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk)
Sequoiadendron-giganteum-glaucum
Sequoiadendron Giganteum Glaucum 2
Sequioadendron Giganteum Glaucum 2
Sequoiadendron Giganteum Glaucum
Sequoiadendron Giganteum Glaucum 1

Sequoiadendron giganteum 'Glaucum'

Een kleinere vorm van de imposante soort die overigens toch nog tot 40 m hoogte kan uitgroeien. De groeivorm is gedurende vele jaren smal piramidaal met een recht opgaande hoofdstam. Pas laat wordt de boom breder, tot circa 8 m. De roodbruine vezelige schors is dik en sterk gegroefd. De takken zijn meer afhangend dan bij de soort en de uiteinden zijn iets opstaand. Een ander verschil met de soort is de intens blauwgrijze kleur van de jonge twijgen en de naalden. Op de hoofdtakken zijn de scherpe naalden 1 - 1,2 cm lang, op jonge twijgen 0,3 - 0,6 cm. 'Glaucum' is een eenhuizige boom met na de bloei roodbruine eivormige kegels die eerst nog staan maar bij rijping, in het 2de jaar, gaan hangen. Moeilijk verplantbaar.
Specificaties
Hoogte:
30 - 40 m
Kroon:
smal piramidaal, later breder, halfopen kroon
Schors en takken:
roodbruine en zachte vezelige stam, twijgen grijsblauw
Blad:
naalden schubachtig en scherp, blauwgrijs, 1 - 1,2 cm , groenblijvend
Bloemen:
onopvallend
Vruchten:
opstaande kegel, bij rijping hangend, roodbruin, 5 - 8 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, bij voorkeur voedselrijk
Blad:
naalden schubachtig en scherp, blauwgrijs, 1 - 1,2 cm , groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
7a (-17,7 tot -15,0 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Duitsland, 1870
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.