Pinaceae

Picea pungens CHRISTMAS BLUE (‘Blue Diamond’)

Breed piramidale, middelgrote boom met een dichte, zeer regelmatige kroon tot circa 10 m hoog en 5 m breed. De bast is grijsbruin, kleurt later zwartgrijs en is diep geschubd. De jonge twijgen zijn li… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 m
Kroon: breed piramidaal, halfopen kroon
Blad: stijve, stekende naalden, intens licht blauwgrijs, 2 - 3 cm, groenblijvend
Bloemen: onopvallend
Hoogstam conifeer Solitaire conifeer Zure grond Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Kan op droge grond Breed Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Blauwgroen Grijsgroen Gemiddelde groeisnelheid Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten
Picea-pungens-christmas-blue-blue-diamond
Picea Pungens Christmas Blue 1
Picea Pungens Christmas Blue 2
Picea Pungens Christmas Blue 3

Picea pungens CHRISTMAS BLUE (‘Blue Diamond’)

Breed piramidale, middelgrote boom met een dichte, zeer regelmatige kroon tot circa 10 m hoog en 5 m breed. De bast is grijsbruin, kleurt later zwartgrijs en is diep geschubd. De jonge twijgen zijn lichtbruin. Ze vormen een goede achtergrond voor de intens licht blauwgrijze naalden. Deze zijn stijf en stekelig en 2 tot 3 cm lang. De lange cilindrische kegels zijn eerst groen en kleuren bij rijpen geelbruin. Deze cultivar is vanwege de opvallend regelmatige vorm zeer geschikt voor toepassing in moderne ontwerpen. De handelsaanduiding verwijst tevens naar een mogelijke toepassing als kerstboom. ‘Blue Diamond’ is gemakkelijk te vermeerderen en goed groeiend. De boom stelt weinig eisen aan de bodem, zolang deze voldoende voedzaam en vochtig is, en verlangt een zonnige standplaats. Verdraagt iets meer droogte dan andere soorten en is bestand tegen stadsklimaat en luchtvervuiling.
Specificaties
Hoogte:
10 m
Kroon:
breed piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen lichtbruin, bast zwartgrijs, geschubd
Blad:
stijve, stekende naalden, intens licht blauwgrijs, 2 - 3 cm, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend
Vruchten:
hangende cilindrische kegels, 4 - 10 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedzaam, vochthoudend, liefst niet te zuur
Blad:
stijve, stekende naalden, intens licht blauwgrijs, 2 - 3 cm, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
C.P.F. Kools, Deurne, Nederland, 1993
Synoniemen:
Picea pungens ‘Christmas Blue’
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.