Fabaceae

Robinia pseudoacacia 'Unifoliola'

Gesloten breed piramidaal groeiende boom van 15 - 18 m hoogte. Het is een forse groeier met een doorgaande stam en een gedrongen onregelmatige kroon. De takken zijn ongedoornd. Het onregelmatig gevorm… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 18 m
Kroon: onregelmatig breed piramidaal, halfopen kroon
Blad: oneven geveerd, 15 - 25 cm, 3 - 7 deelblaadjes, topblaadje tot circa 15 cm lang, groen, geveerd blad
Bloemen: in hangende trossen tot 15 cm, wit, circa 2 cm, geurend, juni , geurende bloemen
Hoogstam boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Zandgrond Verdraagd verharding Lichtminnend Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Wit Juni Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Geveerd blad Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Giftige onderdelen Geurende bloemen Toekomstboom
Robinia Pseudoacacaia Unifoliola 1
Robinia-pseudoacacia-unifoliola
Robinia Pseudoacacia Unifolia
Robinia Pseudoacacaia Unifoliola 1-1
Robinia Pseudoacacaia Unifoliola-1

Robinia pseudoacacia 'Unifoliola'

Gesloten breed piramidaal groeiende boom van 15 - 18 m hoogte. Het is een forse groeier met een doorgaande stam en een gedrongen onregelmatige kroon. De takken zijn ongedoornd. Het onregelmatig gevormde blad hangt aan een lange bladspil en bestaat uit een opvallend groot topblad (tot circa 15 cm) en 1 tot 3 paar kleine zijblaadjes. In de herfst kleurt het grijsgroene blad geel. 'Unifoliola' loopt laat in het voorjaar uit en behoudt zijn blad in de herfst opvallend lang. Bloeit in juni in tot 15 cm grote trossen. De bloemen zijn wit en geurend. 'Unifoliola' is windgevoelig. Winterhardheidszone: 5a
Specificaties
Hoogte:
15 - 18 m
Kroon:
onregelmatig breed piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen olijfgroen tot bruin, ongedoornd, bast grijsbruin, diep gegroefd
Blad:
oneven geveerd, 15 - 25 cm, 3 - 7 deelblaadjes, topblaadje tot circa 15 cm lang, groen, geveerd blad
Bloemen:
in hangende trossen tot 15 cm, wit, circa 2 cm, geurend, juni , geurende bloemen
Vruchten:
platte leerachtige peul, roodbruin, 5 - 10 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, voedselarme grond, kalkrijke grond
Blad:
oneven geveerd, 15 - 25 cm, 3 - 7 deelblaadjes, topblaadje tot circa 15 cm lang, groen, geveerd blad
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
slecht tot matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen strooizout
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen strooizout, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Pépinières Deniaux, Maine-et/Loire, Frankrijk, circa 1858
Synoniemen:
Robinia pseudoacacia var. monophylla
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.