Fabaceae

Robinia ×margaretta CASQUE ROUGE ('Pink Cascade')

Een middelmatig hoge boom die soms ook als grote struik gekweekt wordt. Het is een krachtig groeiende cultivar met een onregelmatig ronde, iets afgeplatte en open kroon en een hoogte van 6 - 10 m, bre… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6 - 10 m
Kroon: onregelmatig ronde, iets afgeplatte open kroon, halfopen kroon
Blad: oneven geveerd, 11 - 19 deelblaadjes, groen, iets grijs behaard, 1,5 - 2,5 cm, geveerd blad
Bloemen: in losse trossen, purperroze, ± 2 cm groot, mei/juni , geurende bloemen
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Roze Paars/blauw Mei Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Geveerd blad Drachtboom voor bijen Giftige onderdelen Geurende bloemen Ja Toekomstboom
Robinia Margareta Casque Rouge
Robinia Margaretta Casque Rouge
Robinia-margaretta-casque-rouge-pink-cascade
Robinia Margareta Casque Rouge 1

Robinia ×margaretta CASQUE ROUGE ('Pink Cascade')

Een middelmatig hoge boom die soms ook als grote struik gekweekt wordt. Het is een krachtig groeiende cultivar met een onregelmatig ronde, iets afgeplatte en open kroon en een hoogte van 6 - 10 m, breedte 5 - 8 m. De takken groeien eerst opgaand en buigen op latere leeftijd door. Jonge twijgen zijn bruin gekleurd en voorzien van opvallend veel doornen van circa 0,5 cm. Ook het jong uitlopende blad is bruin tot bronskleurig. 'Casque Rouge' is een selectie met een mooie donkerroze bloeiwijze. De sterk geurende bloemen zitten in circa 15 cm lange trossen en zijn 2 - 3 cm groot en purperroze van kleur. Op de vlag zit een opvallende gele vlek. Vooral jeugdige exemplaren van deze diepwortelende boom zijn gevoelig voor takbreuk.
Specificaties
Hoogte:
6 - 10 m
Kroon:
onregelmatig ronde, iets afgeplatte open kroon, halfopen kroon
Schors en takken:
grijsbruin, gegroefd, 1 jarige takken, bruin, met kleine doorns
Blad:
oneven geveerd, 11 - 19 deelblaadjes, groen, iets grijs behaard, 1,5 - 2,5 cm, geveerd blad
Bloemen:
in losse trossen, purperroze, ± 2 cm groot, mei/juni , geurende bloemen
Vruchten:
platte peulen
Stekels/doorns
Ja
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
weinig eisend, mits goed ontwaterd
Blad:
oneven geveerd, 11 - 19 deelblaadjes, groen, iets grijs behaard, 1,5 - 2,5 cm, geveerd blad
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5 (-28,8 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen strooizout
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen strooizout, drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Princeton Nurseries, Princeton, NJ, Verenigde Staten, 1950
Synoniemen:
Robinia x margaretta ‘Pink Cascade’, Robinia x margaretta ‘Purple Crown’
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.