Fagaceae

Quercus ×turneri 'Pseudoturneri'

Quercus turneri is een halfwintergroene boom, ontstaan uit een kruising tussen Q. ilex en Q. robur. 'Pseudoturneri' is een geheel wintergroene cultivar die zich vanuit struikvorm ontwikkelt tot een so… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8 - 10 (15) m
Kroon: breed kegelvormig tot rond, halfopen kroon
Blad: langwerpig tot ovaal, rand gelobd/getand, groen, 7 - 13 cm
Bloemen: viltige, grijswitte ? katjes, mei
Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen strooizout Breed Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Wit Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk)
Quercus Turneri Pseudoturneri 1
Quercus Tuneri Pseudotuneri
Quercus Turneri Pseudoturneri 2
Quercus X Turneri Pseudoturneri - Bildnr 40250
Quercus-turneri-pseudoturneri

Quercus ×turneri 'Pseudoturneri'

Quercus turneri is een halfwintergroene boom, ontstaan uit een kruising tussen Q. ilex en Q. robur. 'Pseudoturneri' is een geheel wintergroene cultivar die zich vanuit struikvorm ontwikkelt tot een soms meerstammige boom met een hoogte van 8 - 10 m. De groeiwijze is opgaand, later breed spreidend. Jonge twijgen zijn bleekgeel en viltig behaard. Het blad is leerachtig, 5 - 13 cm lang en 2,5 - 4 cm breed, en heeft 4 tot 8 paar ondiepe lobben of tanden. Aan de bovenzijde is het donkergroen, aan de onderzijde grijs en viltig behaard. Pas na de winter, bij het verschijnen van nieuw blad, valt het wintergroene blad af. De opvallende bloeiwijze contrasteert mooi met het glimmend donkergroene blad. De langgesteelde eikels worden voor een derde tot de helft omsloten door het napje.
Specificaties
Hoogte:
8 - 10 (15) m
Kroon:
breed kegelvormig tot rond, halfopen kroon
Schors en takken:
grijsbruin gegroefd, twijgen bleekgeel en viltig behaard
Blad:
langwerpig tot ovaal, rand gelobd/getand, groen, 7 - 13 cm
Bloemen:
viltige, grijswitte ? katjes, mei
Vruchten:
smal eivormige eikel, 2 - 2,5 cm, 3 - 7 bijeen
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
voedzame leemgrond, liefst vochtig
Blad:
langwerpig tot ovaal, rand gelobd/getand, groen, 7 - 13 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
7b (-14,9 tot -12,3 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen strooizout
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Engeland, ± 1880
Toepassingen en inspiratie
Groenblijvende bomen en struiken
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.