Fagaceae

Quercus palustris 'Green Dwarf'

Langzaam groeiende bolvormige selectie die, afhankelijk van de enthoogte, 4 tot 6 m hoog zal worden. Dicht vertakt met olijfgroene jonge twijgen. De oudere takken en bast zijn grijs en de bast is soms… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 4 m en hoger afhankelijk van de enthoogte
Kroon: rond, dichte kroon
Blad: eirond tot breed elliptisch, grof gelobd, glanzend donkergroen, 7 - 15 cm
Bloemen: goudkleurige ? katjes, mei
Herfstkleur: rood
Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen wind 3de grootte, boom tot 6 meter Dichte kroon Groen Geel Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Toekomstboom
Quercus Palustris Green Dwarf-1
Quercus Palustris Green Dwarf 1
Quercus Palustris Green Dwarf
Quercus-palustris-green-dwarf

Quercus palustris 'Green Dwarf'

Langzaam groeiende bolvormige selectie die, afhankelijk van de enthoogte, 4 tot 6 m hoog zal worden. Dicht vertakt met olijfgroene jonge twijgen. De oudere takken en bast zijn grijs en de bast is soms ondiep gegroefd. Het eironde tot breed elliptische blad is gelobd tot ongeveer de helft van de bladschijf. Het is glanzend donkergroen en kleurt rood tot roodbruin in de herfst. ‘Green Dwarf’ is door de compacte bolvormige groeiwijze zeer geschikt om toe te passen in smalle straten, op woonerven en pleinen. De boom verdraagt luchtvervuiling en kan ook tegen een natte bodem.
Specificaties
Hoogte:
4 m en hoger afhankelijk van de enthoogte
Kroon:
rond, dichte kroon
Schors en takken:
twijgen olijfgroen, bast grijs, glad tot ondiep gegroefd
Blad:
eirond tot breed elliptisch, grof gelobd, glanzend donkergroen, 7 - 15 cm
Herfstkleur:
rood
Bloemen:
goudkleurige ? katjes, mei
Vruchten:
afgeplat bolvormig, circa 1 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
liefst voedselrijk en niet te kalkrijk
Blad:
eirond tot breed elliptisch, grof gelobd, glanzend donkergroen, 7 - 15 cm
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom
Oorsprong:
W. de Vroom, Gemonde, Nederland, 1977
Toepassingen en inspiratie
Kleine tuin
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.