Betulaceae

Carpinus coreana

Zeer variabele grote struik tot kleine boom met sierlijk overhangende takken. De kroonvorm varieert van een zeer plat bolvormige tot een ronde kroon. De bladeren zijn diep generfd, donkergroen aan de … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 4 - 6 (8) m
Kroon: afgeplat bolvormig tot rond, dichte kroon, grillig groeiend
Blad: eirond tot elliptisch, 2 - 5 cm, donkergroen
Bloemen: eenhuizig, april
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd halfverharding Kan op droge grond 3de grootte, boom tot 6 meter Dichte kroon Groen Groen Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten
Carpinus Coreana-1
Carpinus-coreana

Carpinus coreana

Zeer variabele grote struik tot kleine boom met sierlijk overhangende takken. De kroonvorm varieert van een zeer plat bolvormige tot een ronde kroon. De bladeren zijn diep generfd, donkergroen aan de bovenzijde en opvallend lichter groen aan de onderzijde. Geeft weinig herfstkleuren. De bloemkatjes zijn onopvallend, maar de lichtgroene vruchtkatjes bestaan uit relatief grote schutbladen. Over het algemeen worden veel vruchtkatjes gevormd. De wortelgroei is tamelijk oppervlakkig. Stelt weinig eisen aan de bodem maar voelt zich het beste thuis op leemhoudende gronden. Verdraagt droogte. Carpinus coreana heeft waarschijnlijk de status van variëteit van C. turczaninowii dus een naamsverandering is te verwachten.
Specificaties
Hoogte:
4 - 6 (8) m
Kroon:
afgeplat bolvormig tot rond, dichte kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
jonge twijgen roodbruin, oudere takken lichtbruin tot grijs en glad
Blad:
eirond tot elliptisch, 2 - 5 cm, donkergroen
Bloemen:
eenhuizig, april
Vruchten:
in losse vruchtkatjes
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
geringe bodemeisen, voorkeur voor leemhoudende bodem, verdraagt droogte
Blad:
eirond tot elliptisch, 2 - 5 cm, donkergroen
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
7b (-14,9 tot -12,3 °C)
Windbestendigheid:
matig tot goed
Toepassing:
parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Korea
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.