Rosaceae

Prunus serrulata 'Taihaku'

Kleine boom met een ronde tot waaiervormige kroon. Het is een fors groeiende cultivar die een hoogte bereikt van circa 5 - 7 m. De breedte kan uiteindelijk circa 8 m worden. Jong blad is roodbruin en … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 5 - 7 m
Kroon: rond tot waaiervormig, halfopen kroon
Blad: ovaal tot elliptisch, donkergroen, 10 - 16 cm, herfstkleur geeloranje
Bloemen: lichtroze, sneeuwwit verbloeiend, 5 - 6 cm, bloemknoppen lichtroze, april
Herfstkleur: geel, oranje
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) 3de grootte, boom tot 6 meter Halfopen kroon Groen Roze April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Prunus Serrulata Taihaku 4
Prunus Serrulata Taihaku 3
Prunus Serrulata Taihaku 1
Prunus Taihaku
Prunus-serrulata-taihaku
Prunus Serrulata Taihaku 2
Prunus Serrulata Taihaku 5

Prunus serrulata 'Taihaku'

Kleine boom met een ronde tot waaiervormige kroon. Het is een fors groeiende cultivar die een hoogte bereikt van circa 5 - 7 m. De breedte kan uiteindelijk circa 8 m worden. Jong blad is roodbruin en kleurt donkergroen in de zomer. Het is opvallend groot: tot 16 cm lang en 10 cm breed. Herfstkleur geeloranje. De boom bloeit in de tweede helft van april. De bloemknop is lichtroze. De bloemen zijn enkel en verkleuren van lichtroze naar sneeuwwit. Ze zijn opvallend groot, Ø 5 - 6 cm, en lang gesteeld. De boom verdraagt geen natte bodems. Winterhardheidszone: 6a
Specificaties
Hoogte:
5 - 7 m
Kroon:
rond tot waaiervormig, halfopen kroon
Schors en takken:
twijgen roodbruin, bast bruin, glad
Blad:
ovaal tot elliptisch, donkergroen, 10 - 16 cm, herfstkleur geeloranje
Herfstkleur:
geel, oranje
Bloemen:
lichtroze, sneeuwwit verbloeiend, 5 - 6 cm, bloemknoppen lichtroze, april
Vruchten:
zelden
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, kalkrijke grond
Blad:
ovaal tot elliptisch, donkergroen, 10 - 16 cm, herfstkleur geeloranje
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
redelijk
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen, kleine tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Japan, circa 1700
Toepassingen en inspiratie
Japanse sierkers en andere prunus soorten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.