Pinaceae

Pinus cembra Alpenden

Inheems in de berggebieden van Midden-Europa en Noord-Azië waar de boom op zeer grote hoogtes voorkomt. In zijn jeugd groeit P. cembra nog opgaand en smal piramidaal, later wordt hij breder met een af… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 (25) m, langzaam groeiend
Kroon: eerst smal later breed piramidaal, halfopen kroon
Blad: rechte stijve naalden, 5 bijeen, donker blauwgroen, 5 - 12 cm, groenblijvend
Bloemen: onopvallend, ? roodbruin, ? paars , geurende bloemen
Hoogstam conifeer Hoogstam boom Solitaire conifeer Zure grond Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Blauwgroen Groen Oranje/rood Langzaam groeiend Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten Geurende bloemen
Pinus Cembra 1
Pinus Cembra 3
Pinus Cembra 4

Pinus cembra

Inheems in de berggebieden van Midden-Europa en Noord-Azië waar de boom op zeer grote hoogtes voorkomt. In zijn jeugd groeit P. cembra nog opgaand en smal piramidaal, later wordt hij breder met een afgeplatte top en iets doorhangende takken. Hij vormt meestal meerdere toppen. Indien de boom rondom vrij staat blijven de onderste takken gevuld. Pinus cembra is een langzame groeier die tot 1000 jaar oud kan worden. De gladde grijsgroene schors wordt later gegroefd en donker. Jonge twijgen zijn aanvankelijk geelbruin en viltig maar worden later oranjebruin. De vrij stijve en opstaande naalden staan in bundels van 5 bijeen. Ze zijn blauwgroen en hebben aan de binnenzijde blauwwitte huidmondjes. Pas na 70 - 80 jaar verschijnen er kegels. Deze Pinus is bestand tegen stadsklimaat en verlangt een zonnige standplaats.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 (25) m, langzaam groeiend
Kroon:
eerst smal later breed piramidaal, halfopen kroon
Schors en takken:
schors grijsgroen, glad, later gegroefd, twijgen oranjebruin
Blad:
rechte stijve naalden, 5 bijeen, donker blauwgroen, 5 - 12 cm, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend, ? roodbruin, ? paars , geurende bloemen
Vruchten:
opstaande kegels, 5 - 8 cm, verschijnen pas na 70 - 80 jaar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, voedzaam, goed doorlatend
Blad:
rechte stijve naalden, 5 bijeen, donker blauwgroen, 5 - 12 cm, groenblijvend
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
3 (-40,0 tot -24,5 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Midden-Europa, Noord-Azië
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.