Pinaceae

Pinus sylvestris Grove den, Vliegden

Inheems in grote delen van Europa en Noord-Azië waar de boom veel in de bosbouw wordt toegepast. Eerst nog piramidaal maar later meer spreidend en grillig uitgroeiend in een parasolvorm. Meestal bevin… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 30 (40) m, snelgroeiend
Kroon: in jeugd piramidaal, later parasolvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: naalden 2 bijeen, stijf, blauwgroen, licht gedraaid, 3 - 6 cm, groenblijvend
Bloemen: onopvallend, ? licht citroengeel, ? donkerrood tot bruin , geurende bloemen
Hoogstam conifeer Hoogstam boom Beveerde boom Meerstammige boom Solitaire conifeer Zure grond Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Afgeplat bolvormig Rond/bolvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Blauwgroen Groen Geel Snelgroeiend Alle soorten Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Geurende bloemen Speelboom Toekomstboom
Pinus Sylvestris 1-1
Pinus Sylvestris 7
Pinus Sylvestris 11
Pinus Sylvestris 2-1
Seo-image Pinus Sylvestris 3-1-1
Pinus-sylvestris
Pinus Sylvestris 5-1
Pinus Sylvestris 4-1
Pinus Sylvestris-1
Pinus Sylvestris 6-1
Pinus Sylvestris 7-1
Pinus Sylvestris 10

Pinus sylvestris

Inheems in grote delen van Europa en Noord-Azië waar de boom veel in de bosbouw wordt toegepast. Eerst nog piramidaal maar later meer spreidend en grillig uitgroeiend in een parasolvorm. Meestal bevindt de kroon zich op hoge kale stammen. Wanneer de boom vrijstaat blijven de takken echter tot onderaan gevuld. Zo kunnen uitermate karakteristieke groeivormen ontstaan. In de beginjaren is de groei nog traag, later is die sneller. De schors is opvallend oranjebruin, later onderaan grijsbruin kleurend en in grove stroken afschilferend. Jonge twijgen zijn groen maar verkleuren naar geelgrijs. De stevige, licht gedraaide naalden staan in paren bijeen en zijn blauwgroen en 3 tot 6 cm lang. De grijsbruine ovale kegels zijn 3 - 6 cm lang en 2 - 3,5 cm breed. Groeit nog onder extreme omstandigheden.
Specificaties
Hoogte:
10 - 30 (40) m, snelgroeiend
Kroon:
in jeugd piramidaal, later parasolvormig, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
oude schors grijsbruin, in grove stroken, bovenin oranjebruin
Blad:
naalden 2 bijeen, stijf, blauwgroen, licht gedraaid, 3 - 6 cm, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend, ? licht citroengeel, ? donkerrood tot bruin , geurende bloemen
Vruchten:
hangende kegels, alleenstaand, soms 2 - 3 bijeen, 3 - 6 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
goed doorlatend en droog, lichtzuur
Blad:
naalden 2 bijeen, stijf, blauwgroen, licht gedraaid, 3 - 6 cm, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond, bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
2 (-45,5 tot -40,1 °C)
Windbestendigheid:
goed, verdraagt ook zeewind
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, kustgebieden, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, beveerde boom, meerstammige boom, hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Europa, Noord-Azië
Toepassingen en inspiratie
Kustgebieden Bomen voor de toekomst
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.