Cornaceae

Nyssa sylvatica 'Red Red Wine'

Middelgrote boom met een breed piramidale tot breed eironde kroon van 10 tot 15 m hoogte. Op latere leeftijd gaan de takken sterk afhangen waardoor de kroon breder en vrijwel rond kan worden. De glanz… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m
Kroon: breed piramidaal tot breed eirond, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: ovaal tot omgekeerd eirond, glanzend donkergroen, 6 - 13 cm
Bloemen: onopvallend, groenig, april/mei
Herfstkleur: rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op natte grond Bestand tegen korte overstromingen Breed eirond 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Groen Late uitloop Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Voedselboom voor vogels Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Speelboom
Nyssa-sylvatica-red-red-wine
Nyssa Sylvatica Red Red Wine 1

Nyssa sylvatica 'Red Red Wine'

Middelgrote boom met een breed piramidale tot breed eironde kroon van 10 tot 15 m hoogte. Op latere leeftijd gaan de takken sterk afhangen waardoor de kroon breder en vrijwel rond kan worden. De glanzend donkergroene bladeren zijn ovaal tot omgekeerd eirond en een fractie groter dan bij de soort. De jonge bladeren zijn rood en steken mooi af tegen de donkergroene achtergrond van de volwassen bladeren. In de herfst kleuren ze gedurende meerdere weken wederom dieprood. De herfstkleur kan wat variëren onder invloed van de grondsoort waarin de boom staat geplant. De wortelgroei is diepgaand wat de verplantbaarheid bemoeilijkt. Van nature groeit N. sylvatica op moerassige plaatsen, maar ook op minder vochtige plekken kan de boom prima gedijen.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m
Kroon:
breed piramidaal tot breed eirond, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen groenbruin, bast donkergrijs, gegroefd
Blad:
ovaal tot omgekeerd eirond, glanzend donkergroen, 6 - 13 cm
Herfstkleur:
rood
Bloemen:
onopvallend, groenig, april/mei
Vruchten:
eivormige steenvrucht, donkerblauw, Ø 0,9 - 1,5 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
liefst leemhoudend, niet te droog
Blad:
ovaal tot omgekeerd eirond, glanzend donkergroen, 6 - 13 cm
Bodemvochtigheid:
kan op natte grond, bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), voedselboom voor vogels
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Synoniemen:
Nyssa sylvatica ‘Red Wine’
Toepassingen en inspiratie
Bomen met een goede herfstkleur
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.