Caesalpiniaceae

Gymnocladus dioica Doodsbeenderenboom

Deze middelgrote tot grote boom heeft een losse, open kroon die is opgebouwd uit dikke en weinig vertakte hoofdtakken. De jonge twijgen zijn grof en grijs tot grijsblauw berijpt. De zware, dikke stam … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 30 m
Kroon: ovaal tot rond, onregelmatig, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: dubbel geveerd, groen, 80 - 100 cm , geveerd blad
Bloemen: witachtige pluimen, tweehuizig, juni
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Meerstammige boom Kalkrijke grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen korte overstromingen Ovaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Juni Late uitloop Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Geveerd blad Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Speelboom
Gymnocladus Dioica 4
Gymnocladus Dioicus
Gymnocladus-dioica
Gymnocladus Dioica 3
Gymnocladus Dioica 1
Gymnocladus Dioicus 1
Gymnocladus Dioica 2

Gymnocladus dioica

Deze middelgrote tot grote boom heeft een losse, open kroon die is opgebouwd uit dikke en weinig vertakte hoofdtakken. De jonge twijgen zijn grof en grijs tot grijsblauw berijpt. De zware, dikke stam is donkergrijs, ruw en diep gegroefd. Het blad is zeer groot, soms bijna 1m echter meestal circa 70 cm, zowel in lengte als in breedte. Het is dubbel geveerd en de afzonderlijke blaadjes zijn eirond en circa 5 - 7 cm groot. In de herfst verkleurt het geel. Na de bladval blijven de bladspillen nog enige tijd hangen. De, iets hangende en dichte bloempluimen bereiken een lengte tot ongeveer 25 cm. Na de bloei verschijnen harde peulvruchten die tot 25 cm lang kunnen worden. Bij rijping kleuren ze bruin, ze blijven lang aan de boom hangen.
Specificaties
Hoogte:
10 - 30 m
Kroon:
ovaal tot rond, onregelmatig, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
stam donkergrijs en gegroefd, jonge twijgen grijs
Blad:
dubbel geveerd, groen, 80 - 100 cm , geveerd blad
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
witachtige pluimen, tweehuizig, juni
Vruchten:
dikke harde peul, circa 15 - 20 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
goed doorlatende bodem
Blad:
dubbel geveerd, groen, 80 - 100 cm , geveerd blad
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
centraal Noord-Amerika
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.